Iraklı Mültecinin Bebeğinin Hastanede Alıkonulduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Iraklı Mültecinin Bebeğinin Hastanede Alıkonulduğu İddiası

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Hukuk Koordinatörü Ömer Yüzgül, tedavi masrafları ödenmediği gerekçesiyle özel hastanede alıkonulduğu iddia edilen Iraklı mültecinin bebeğinin Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi.

20.03.2015 18:11

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Hukuk Koordinatörü Ömer Yüzgül, tedavi masrafları ödenmediği gerekçesiyle özel hastanede alıkonulduğu iddia edilen Iraklı mültecinin bebeğinin Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yüzgül, 29 yaşındaki Iraklı mülteci Grufran Yaareb Abduljaleel'in Gaziosmanpaşa'daki özel bir hastanede doğum yaptığını belirterek, masrafların ödenmediği gerekçesiyle bebeğin 40 gün boyunca rehin tutulduğunu öne sürdü.

Ailenin derneğe müracaatı üzerine hastaneye gittiklerini ancak bebeği görmelerine izin verilmediğini anlatan Yüzgül, para ödenmediği için bebeğin anneye verilmediğini ve bu süreçte annesiyle görüştürülmediğini anlattı.

Yüzgül, ailenin mülteci olduğuna dair BM kaydı bulunduğuna dikkati çekerek, "Anne bir mültecidir. Irak'ta evi basılarak kocası kaçırılmış, kendisi de Türkiye'ye kaçmak zorunda kalmıştır. '5 gün sonra çıkış yapacağız' diye pasaportunu alıyorlar, bir daha geri vermiyorlar. Pasaportu istememize rağmen 'bizde değil' dediler. Çocuğun bize verilmesi gerektiğini, para için rehin tutulamayacağını söyledik. Fakat onlar da parayı almadan bize çocuğu vermeyeceklerini beyan ettiler" ifadelerini kullandı.

Annenin emniyete şikayette bulunduğunu, kendilerinin de savcılık ve kaymakamlığa başvurduklarını aktaran Yüzgül, bebeği bugün Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettirdiklerini söyledi.

"Bebeğim, bana sorulmadan özel hastaneye sevk edildi"

Anne Abduljaleel de 6 Şubat'ta acil olarak götürüldüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde erkek bebek dünyaya getirdiğini fakat maddi durumu sorulmadan bebeğin Gaziosmanpaşa'daki özel hastaneye sevk edildiğini anlattı.

Abduljaleel, "Devlet hastanesinden üç gün sonra taburcu oldum. Çocuğumu görmek için sevk edildiği özel hastaneye gittim. Ancak buradaki görevliler 5 bin dolar talep etti. Param olmadığını ifade etmeme rağmen 30 gün boyunca çocuğumla görüştürülmedim" dedi.

Bu süre zarfında çocuğunu emziremediğini dile getiren Abduljaleel, hastane çalışanlarının her emzirme talebinde kendisinden 100 lira istediğini öne sürdü.

Abduljaleel, Irak Konsolosluğu'na başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını kaydederek, "Pazarlık sonucu 5 bin dolar olan hastane masrafını 2 bin dolara indirdiler. Yaptığım şikayete rağmen el konulan pasaport ve çocuğum teslim edilmedi. MAZLUMDER ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in araya girmesi sonucu çocuğum bugün Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne sevk edildi. Süreçte emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Mültecinin Bebeğinin Hastanede Alıkonulduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement