Iraklı Parlamenterden Barzani'ye Çağrı - Son Dakika
Politika

Iraklı Parlamenterden Barzani'ye Çağrı

Iraklı Parlamenterden Barzani\'ye Çağrı

Irak Yüksek İslam Konseyi yetkililerinden ve Muvatın Bloku üyesi Hamudi: "Kürt kardeşlerimizin devlet kurma fikri, ülkenin içerisinden geçtiği bu şartlarda gerçekleşemez"

17.07.2014 16:12

Irak'taki siyasi oluşumlardan Muvatın Bloku, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'den ülkenin içerisinden geçtiği zor şartlarda, "Kürt devleti" kurmayı düşünmemesini istedi.

Irak Yüksek İslam Konseyi yetkililerinden ve Şii Muvatın Bloku'nun önde gelen üyelerinden milletvekili Hemmam Hamudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kürt kardeşlerimizin devlet kurma fikri, ülkenin içerisinden geçtiği bu şartlarda gerçekleşemez. Şu anda Kürt devleti kurulması için uygun bir dönem değil. Barzani'ye başarısız olacak bu adımı atmamasını öneririm" dedi.

Suriye, İran, Türkiye gibi komşu ülkelerin böyle bir "devlete" karşı olacağını savunan Hamudi, " (Bu ülkeye) Uçaklar nasıl girip çıkacak? Devletin ihtiyacı olacak ürünlerin girişi için araçlar nasıl geçecek?" sorularını yöneltti.

Barzani, bir süre önce "Kendi kaderimizi belirlemek için referanduma gideceğiz. Kürdistan parlamentosu referandumun nasıl ve ne zaman yapılacağı hususu üzerinde çalışıyor. Aldığımız bu karardan asla geri dönmeyeceğiz. Kürdistan halkı, kendi kaderini belirlemek için hiç kimseden ve taraftan izin almaz" açıklamasında bulunmuştu. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Iraklı Parlamenterden Barzani'ye Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement