İşçi, Memur, Bağkur Emekliler Derneği'nden Başbakan'a Mektup - Son Dakika
Güncel

İşçi, Memur, Bağkur Emekliler Derneği'nden Başbakan'a Mektup

İşçi, Memur, Bağkur Emekliler Derneği ,"Sosyal Güvenlik Kurumu'nun asli görevi olmadığı halde iki yılda kömür tüccarlarının 95 milyon parasını tahsil etmiştir.

05.03.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi, Memur, Bağkur Emekliler Derneği ," Sosyal Güvenlik Kurumu'nun asli görevi olmadığı halde iki yılda kömür tüccarlarının 95 milyon parasını tahsil etmiştir. Biz gündemde olan paralel yapının bu güzide kurumumuza karıştığı endişesi içindeyiz" dedi.

İşçi, Memur, Bağkur Emekliler Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taleplerini içeren bir açık mektup yazdı.

Yılbaşında işçi emeklisi, dul ve yetime, bağkur emeklisi dul ve yetime 23.30 TL zam yapıldığı anımsatılan mektupta, "Aralık 2013'den beri emeklilerimize promosyon konusu Sayın Çalışma Bakanımızca gündeme getirildi, hala net bir açıklama yoktur. Promosyonla ilgili olarak Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı sayın Ali Babacan'a müracaat ettik, artık bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekir diye düşünüyoruz" denildi. Mektup'un devamında şunlar kaydedildi:

-"PARALEL YAPI BU GÜZİDE KURUMUMUZA KARIŞTIĞI ENDİŞESİ İÇERİSİNDEYİZ"-

"AK Parti olarak en çok övündüğümüz sağlık sorunun bizleri müşkül duruma bırakan katkı payları (ilaç katkı payı, reçete katkı payı, telefon randevu katkı payı, aile hekimliği muayene ücreti) emeklilerimizi çileden çıkarmakta. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Danıştay'ın kararına rağmen yüz binlerce emekli dul ve yetimlerimizin maaşlarından kesinti yapılmaktadır. Kesinti yapılanlara ne bilgi verilir ne de yasa gereği olan alındı makbuzu verilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun asli görevi olmadığı halde iki yılda kömür tüccarlarının 95 milyon parasını tahsil etmiştir. Biz gündemde olan paralel yapının bu güzide kurumumuza karıştığı endişesi içindeyiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İşçi, Memur, Bağkur Emekliler Derneği'nden Başbakan'a Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement