İşçi Partisi'nden Taziye Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisi'nden Taziye Tepkisi

İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 Ermeni olaylarıyla ilgili taziyesi üzerine, "Bu açıklama, hem içerik hem de zamanlama açısından Türkiye'nin sırtından bıçaklanması anlamına geliyor" iddiasında bulundu.

26.04.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 Ermeni olaylarıyla ilgili taziyesi üzerine, "Bu açıklama, hem içerik hem de zamanlama açısından Türkiye'nin sırtından bıçaklanması anlamına geliyor" iddiasında bulundu.

İşçi Partisi üyesi bir grup, Antalya il merkezindeki Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelerek, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, Ermeni soykırımı iddiasının her yıl 24 Nisan günü ABD Başkanının yapacağı konuşmayla tekrar ısıtılıp piyasaya sürüldüğünü belirtti. Armen, şöyle konuştu:

"Tehcir olayı meşrudur ve emperyalist ülkelerin boş vaatlerine kanarak, kendi ülkesini kana bulayan Ermeni çetelerine karşı vatanın savunulması için yapılmıştır. ABD ve AB'yi dost olarak tanımlayan AKP hükümeti, bu düşmanca tavra karşı koymak yerine soykırım dememesi için ABD Başkanına yalvarmaktadır. Bu yetmezmiş gibi oyunu bozmak isteyen yurtseverleri caydırmak, girişimlerin engellenmesi için elinden geleni yapmaktadır."

2005 yılında İsviçre'deki bir konferansta 'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır' dediği için İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 90 gün hapis cezası aldığını hatırlatan Yalçın Armen, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 17 Aralık 2013 tarihinde emsal olabilecek bir karara imza attı. AİHM, Ermeni soykırımının reddedilmesinin ifade özgürlüğü kapsamına girdiğini hükme bağladı. AİHM gerekçesinde, soykırım sözcüğünün hukuki bir tanımı olduğuna dikkati çekerek, 1915 olaylarının bu tanıma uymadığını belirtti" dedi.

Ermenistan'ın ilk Başbakanı Ovannes Kaçaznuni'nin 'Tehcir bir zorunluluktu, Türkler vatanları için gereğini yaptılar' dediğini belirten Armen, "Tayyip Erdoğan tehcirin insanlık dışı sonuçlara yol açtığına vurgu yaptıktan sonra BOP eş başkanlığına yakışır bir üslupla ve sadece Ermenilerin ismini anarak hayatını kaybedenlerin huzur içerisinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerini iletiyor. Bu açıklama hem içerik hem de zamanlama açısından Türkiye'nin sırtından bıçaklanması anlamına geliyor" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçi Partisi'nden Taziye Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement