İşkur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan Ziyaretler İçin Zonguldak'ta - Son Dakika
Genel

İşkur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan Ziyaretler İçin Zonguldak'ta

İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ziyaretler için Zonguldak'taZONGULDAK - İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, "Milli Seferberlik" adı altında işverenleri bilgilendirmek için Zonguldak'a geldi.

10.03.2017 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ziyaretler için Zonguldak'ta

ZONGULDAK - İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, "Milli Seferberlik" adı altında işverenleri bilgilendirmek için Zonguldak'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan "Milli Seferberlik" kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilan edilen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik"e yönelik çalışma yapmak için İş Kur Genel Müdürü Ahmet Özkan Zonguldak'a geldi. Seferberlik kapsamında "Akıl Teriyle Alın Teriyle" anlayışı içerisinde iş arayanları kayıt altına almanın yanı sıra vatandaşların sorunlarına da çözüm üretmek için Zonguldak'a gelen İŞ KUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, ilk olarak Zonguldak Esnaf Odalarını ziyaret Özkan, Başkan Muharrem Coşkun'dan bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan "Milli Seferberlik" kapsamında bilgilendirme yapmak için Zonguldak'a geldiklerini ifade eden Özkan, şunları söyledi:

"Ülkemiz 2016 yılı içeresinde gerek 15 Temmuzda yaşanan hain saldırı gerek terör olayları gerekse de yakında coğrafyamızda yaşanan olayların etkisiyle olumsuz etkiler yaşadı. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milli seferberlik başlattı. Bu "Milli Seferberlik" kapsamımda da çalışma bakanlığının bütün bürokratları ocak ayından itibaren sayın bakanımızın Konya'da başlattığı akıl teriyle ve alın teriyle çalışma hayatında milli seferberlik adı altında bakanlığımızda bir seferberlik başlatıldı. Sayın cumhurbaşkanımız Şubat ayı ile birlikte istihdam seferberliği adı altında milli seferberliği genişletti. Bizde istihdamın göbeğinde olan bir kurum olarak yine alandayız. Bu kapsamda bugün yeni istihdam paketinin tanıtımının yapılması ve milli istihdam seferberliği kapsamında iş kur genel müdürlüğü olarak ve SGK başkanımızla birlikte buraya geldik. Sayın müdürlerimiz burada ama bunun önemini biraz daha detaylarıyla paylaşabilmek adına buradayız. Burada arzu ettiğimiz şey 2017 yılı içerisinde biz bütün işverenlerimizden ilave eleman almalarını ve işlerini genişletmelerini bekliyoruz. Baktığımızda iş gücü maliyetlerimizin yüksek olduğu şeklinde bir çekince var. İş verenlerimiz bundan şikayetçi Sayın Cumhurbaşkanımız madem iş verenlerimiz bundan şikayetçi bizde bu yıl için yıl sonuna kadar devlete ait yükümlülükler olan vergi ve sigorta yükümlülüklerini yıl sonuna kadar biz karşılayacağız. Bu seferberliği burada biraz daha genişletmek adına ve bakanlığımızın gerek İŞKUR gerekse SGK çalışma hayatının diğer alanlarıyla ilgili tüm detaylarıyla bizden bilgi almaya ve bunları cevaplamaya geldik. Bugün işverenlerimizi ve odalarımızı ziyaret edeceğiz. Zonguldak alın terinin yoğun olarak bir yer maden ocaklarında çalışan işçilerimiz var ki bu Türkiye'de Zonguldak artık simgeleştiği bir yer bu bölge için gereken neyse onu yapmaya geldik."

İşkur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan Ziyaretler İçin Zonguldak\'ta
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İşkur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan Ziyaretler İçin Zonguldak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement