Isparta'daki Uçak Kazası Davası - Son Dakika
Güncel

Isparta'daki Uçak Kazası Davası

2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi

17.07.2013 13:46

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 20'nci duruşmasına tutuksuz sanıklardan kaptan pilot Faruz Çağımnı ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyetinin, bir önceki duruşmada dinlenilmesi istenen tanıkların talimatla alınan ifadelerini okumasının ardından söz alan avukat Şehnaz Yüzer, tanıkların Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından tutuksuz sanık Yavuz Çizmeci'nin arkadaşlarını olduğunu öne sürerek, tanıkların Atlasjet çalışanı olmadığını kaydetti.

Uçak kazası ile ilgili davanın çok zor açıldığını ve iki farklı iddianamenin hazırlandığını belirten Yüzer, " Türkiye, en fazla uçak kazasının yaşandığı ülkelerden birisidir ancak bu kazalarla ilgili çok fazla soruşturma açılmamıştır. Bu kazaların sebebi pilotaj olarak gösterilmiştir. Biz kendi tanıklarımızın da dinlenmesini ve mahkemenin süratle bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Tutuksuz sanık Aydın Kızıltan ve Zeynel Gündoğdu ile müvekkili İrfan Ateş de kendi tanıklarının dinlenmesini istiyoruz.

Talep üzerine salona çağrılan eski Atlasjet pilotu Durak Şentopuk ve Majid Bahrafi  ise belgelerde eğitim müdürü olarak gösterilen Faruk Çağımnı'yı eğitim süresince hiç görmediklerini, o dönemde Çağımnı'nın İran'da olduğunu bildiklerini söyledi.

Tanıklar, Çağımnı'nın eğitim müdürü olarak gösterildiği belgelerde isminin altında Kemal Baykal'ın imzasının bulunduğunu savundu.

Çağımnı ise kendisinin eğitim müdürü olabilmesi için gerekli "Form 4" belgesine sahip olmadığını, bu nedenle belgelerde eğitim müdürü olarak gösterilmesine rağmen bu görevi hiçbir zaman yerine getirmediğini söyledi.

Eğitim süresi boyunca kendisinin İran'da olduğunu öne süren Çağımnı, şöyle konuştu:

"Benin eğitim müdürü olduğumu ispat etmeleri gerekir. Orada eğitim müdürü olarak benim ismim yerine çaycının da ismi yazılabilirdi. Bir kişinin isminin eğitim müdürü olarak yazılması, o kişiyi eğitim müdürü yapmaz. 2007 Mart ayında bana 'seni eğitim müdürü' yapacağız dediler. Ben kabul etmedim ancak daha sonra beni ikna ettiler ama bu görev için belgem eksikti, yani teknik olarak olamazdım."

Mahkeme, taleplerin değerlendirilmesi için duruşmayı 22 Ekim'e erteledi.

Olayın geçmişi

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

Açılan dava kapsamında Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Mart'ta görülen duruşmada mahkeme heyeti, daha önce Eskişehir Anadolu Üniversitesinde görevli öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve pilotlar Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy'un "asli kusurlu" olarak belirtildiği rapora her iki tarafın yaptığı itiraz üzerine yeni bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar vermişti.

Kazada ölen yolcuların yakınlarının Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından Yavuz Çizmeci hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, Çizmeci hakkında da dava açılmıştı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta'daki Uçak Kazası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement