Memur-Sen'den Çocuk Tabutlu İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Çocuk Tabutlu İsrail Protestosu

Memur Sen Konfederasyonu üyeleri, ABD Büyükelçiliğine yürüyerek büyükelçilik önüne üzerinde Filistin bayrağı bulunan çocuk tabutları bıraktı.

25.07.2014 16:41  Güncelleme: 16:39

Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için ABD Büyükelçiliği önüne çocuk tabutu bıraktı.

Cuma namazını Kocatepe Camisinde kılan konfederasyon üyeleri, cami çıkışında Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası, ellerinde Filistin bayrakları, "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Ankara'dan Gazze'ye, direnişe bin selam", "Yaşasın küresel intifada" şeklinde slogan atan konfederasyon üyeleri,  buradan ABD Büyükelçiliğine yürüdü.

Tunus Caddesi'nden büyükelçiliğe çıkmak isteyen gruptakiler, polisin yolu kapatması nedeniyle Ankara Sanayi Odası önünde basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, Gazze'nin "ümmetin sessizliğine ağladığını" söyledi.

"Katil İsrail, kardeşlerimizi katlediyor" diyen Kaya, "Batı, cinayet şebekesine destek vererek büyük günaha ortak oluyor. ABD ise Filistinli anaların ağıtları gökyüzüne yükselirken utanmadan İsrail'e sahip çıkıyor, mazlum Gazze halkına sırtını dönüyor, 'katliama devam' diyor" ifadesini kullandı.

Kaya, şunları kaydetti:

"Buradan, bu ülkenin yönetenlerine sesleniyoruz; demokrasi ve Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi'nden söz ediyorsanız, önce Gazze'de yaşanan dramı görün. Gazze'ye bomba yağdırma yarışına giren işgal ordusuna verdiğiniz desteği kesin. Ortadoğu'da vahşetin, fitnenin, kaosun ve darbenin temsilcisi olmaktan vazgeçin. Bir kez daha haykırıyoruz; demokrasi yalanıyla, Ortadoğu'ya yıkım getiren ABD'yi, savaş suçlarına ortak olan işbirlikçilerini, Gazze ateş altındayken işgal ordusuna yardım verenleri kınıyoruz. Batı destekli terör örgütü olarak bölgeye yerleştirilen ve Filistin halkına yönelik terör eylemleriyle sürekli toprak işgal eden siyonistleri lanetliyoruz. Kahrolsun İsrail, yaşasın Filistin."

Açıklamanın ardından bir grubun büyükelçilik önüne çocuk tabutlarını bırakmasına izin verildi. Sendika üyeleri dualarla tabutları bıraktı.

Eyleme başta Mazlumder olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Çocuk Tabutlu İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement