İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları

İstanbul\'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Karadayı: "Şu ana kadar deniz yüzeyinde bir çalışma gerçekleştiriliyordu.

21.08.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları, 20 mil çapında bir alanda devam ediyor.

Kamiloba sahilinde 4 gün önce önce öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'den hala haber alınamıyor.

Bu kişileri bulmak için başlatılan çalışmalar, AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, Deniz Polisi, İstanbul İtfaiyesi, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı mayın arama gemileriyle sürdürülüyor.

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, Su Altı Savunma (SAS) Komandolarının da katıldığı aramalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Çalışmalarımız kritik bir aşamaya geldi. Aramalarda 4. gün içindeyiz. Gün itibariyle çalışmada farklı bir evreye girdi. Deniz Kuvvetleri'ne ait mayın arama gemileri de geldi. Onlarla tarama yapılıyor. Sahil Güvenlik de bot sayısını artırdı. Dün CASA tipi uçaklar gelmişti, bu uçakların çalışmaları devam edecek. Çalışmalar kurtarma çalışmasından hedef almaya doğru bir çalışmaya doğru gidiyor. Şu ana kadar deniz yüzeyinde bir çalışma gerçekleştiriliyordu. Bundan sonra deniz yüzeyinin hemen altında bir çalışma yapılıyor. Deniz yüzeyindeki aramalar sonuç vermedi demek ki arananlar deniz yüzeyinin hemen altında. Bugün içinde çalışmaların denizin kendi mecrası, kuralları gereği sonuç vereceğini düşünüyoruz."

Karadayı, Marmara Denizi'nin yaklaşık dörtte üçünün arandığına işaret ederek, can yeleği bulgusundan sonra aramaların belli yerlerde yoğunlaştığını ifade etti. Bulunan can yeleğinin kaybolan şahıslara ait olup olmadığı konusunda net bir kanaate varılamadığını dile getiren Karadayı, sanılanın aksine deniz bisikletinin batabileceğini söyledi.

Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu da Marmara Denizi'nde gerçekleştirilen çalışmalarda hava ve suyun durumundan bahsetti.

Zamanoğlu, çalışmaların Büyükçekmece, Marmara Ereğlisi, Marmara Adası, Erdek ve İmralı Adası arasında devam ettiğini kaydetti.

Denize açılan gençlerin kullandığı ihtimali olan can yeleğinin bulunduğu alanda da aramaların devam ettiğini belirten Zamanoğlu, bölgede bot, uçak ve helikopterlerin çalışmalara katıldığını söyledi.

Kızılay ekipleri bölgede hazır bekletilirken, kayıp gençlerin yakınlarının ise sahildeki bekleyişi sürüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement