İstanbul'da Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Terör Operasyonu

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 3 şüpheli haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

04.01.2016 21:26

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 3 şüpheli  haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Aralık 2015'te, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgeleriyle bağlantılı oldukları ve İstanbul'da eylem hazırlığında olduğu belirlenen 17 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, Güngören, Ümraniye, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Pendik, Sultanbeyli, Bahçelievler, Ataşehir ve Başakşehir'de 16 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 12 kişiyi yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda, 4 tabanca, 5 bıçak, 228 mermi, çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman ve kitap ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden, nöbetçi hakimliğe sevk edilen 1 kişi tutuklandı, 3 kişi de haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Şüphelilerden 8'inin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

Operasyonda adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement