İstanbul'daki 2. "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 2. "Kck" Davası

İstanbul\'daki 2. "Kck" Davası

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi

17.09.2013 18:20

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açılan ve 16'sı tutuklu 50 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Mehmet Bayraktar, iddianamede terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın adının geçtiğini belirterek, bu nedenle Öcalan'ın tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Duruşmada söz alan tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar da Öcalan'ın, İmralı'ya kendisini ziyarete giden kardeşi Mehmet Öcalan ile konuştuğunu ifade ederek, "Abdullah Öcalan, kardeşine, tutuklanan avukatların KCK ile bir ilgisinin olmadığını söylemiş. Kendisi PKK'nın en yetkili ismidir. Üstelik devletin önem verdiği en büyük isim olmuştur. Abdullah Öcalan, 50 görüşmesinde gerçekten de iddia edildiği gibi 56 talimat vermiş midir? Gerçekten de 'şu bombayı şuraya koyun' veya 'şuraya saldırın' mı demiştir? Savunma aşaması bitmek üzeredir ve biz de 2 yıla yakındır Öcalan'ın tanık olarak dinlenilmesini talep ediyoruz. Tanıklığı konusunda bir an önce karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Tüm sanıkların avukatı Severay Ballıkaya ise hukuka aykırı toplandığını savunduğu delillerin dosyadan çıkartılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı Yılmaz Kıstı da mahkemede yeni görevlendirildiği için dava dosyasını incelemek üzere savcılığa süre verilmesini talep etti.

Dosyayı inceledikten sonra olması durumunda araştırılmasını istedikleri konuları mahkemeye bildireceklerini belirten Kıstı, aksi halde mütalaayı hazırlayacaklarını dile getirdi.

Cumhuriyet savcısı Yılmaz Kıstı, bugünkü oturumda yapılan tahliye taleplerinin de dosya kapsamı ve sanıklara yöneltilen suçlamaların dikkate alınarak reddedilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın tanık olarak dinlenilmesi talebinin, dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak davaya esaslı bir etkisinin olmayacağı anlaşıldığından, dava ve ekonomisi de göz önünde bulundurularak reddine karar verdi.

Avukatlar tarafından hukuka aykırı olduğu iddia edilen delillerin dava dosyasından çıkarılmasına yönelik taleplerin de reddine hükmeden mahkeme heyeti, savcının herhangi bir talebi olmadığı takdirde esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına süre verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Aralık Perşembe gününe erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 2. 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement