Deniz Astsubayı Adnan Yılmaz Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Deniz Astsubayı Adnan Yılmaz Tahliye Edildi

Anayasa Mahkemesi'nin, "askeri casusluk" davasında sanıkların haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararının ardından Deniz Astsubayı Adnan Yılmaz tahliye edildi.

12.01.2015 21:14  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin, İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında sanıkların haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararının ardından Eskişehir'deki askeri cezaevinde tutuklu bulunan Deniz Astsubayı Adnan Yılmaz tahliye edildi.

Astsubay Yılmaz'ı, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı nizamiyesinde, babası Salih Yılmaz, annesi Fevziye, eşi Gökçe, çocukları Doğa Aybüke (10), oğlu Berke Kaan (5) ile yakınları ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla karşıladı.

Yaklaşık 11 aylık tutukluğunun ardından tahliye edilen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu süreçte herkesin fazlasıyla konuştuğunu belirterek, kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkür ettiğini bildirdi.Başta Emekli Astsubaylar Derneği olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında bulunan silah arkadaşlarına da teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Bana cezaevi günlerimde mektupları ve kitapları ile destek olan bu insanlara teşekkür diyorum. İnşallah bundan sonra her şey güzel olacak. 'Malatya Zirve Yayınevi' ve 'Şemdinli' kumpas davaları nedeniyle halen cezaevinde olan arkadaşlar var. Bu arkadaşların özellikle Şemdinli davasında aldıkları cezalar 39 yıl. Yaklaşık 10 yıldır cezaevindeler. Bu arkadaşlarımızın da bir an evvel özgürlüğe kavuşmalarının yolunun bulunması gerekiyor."

Astsubay Adnan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra kent merkezindeki evlerine gitti.

Deniz Astsubayı Adnan Yılmaz Tahliye Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Astsubayı Adnan Yılmaz Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement