İstanbul'daki Şantaj ve Askeri Casusluk Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Şantaj ve Askeri Casusluk Davası

İstanbul'daki askeri casusluk ve şantaj davası sanıklarının yakınları, bireysel başvuruların bir an önce görüşülmesi için Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı.

13.11.2014 16:21  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki askeri casusluk ve şantaj davası sanıklarının yakınları, bireysel başvuruların bir an önce görüşülmesi için Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı.

Anayasa Mahkemesi karşısında toplanan grup adına açıklamayı okuyan avukat Mahir Işıkay, askeri casusluk ve şantaj davasının "Cumhuriyet tarihinin en iğrenç kumpası olduğunu" iddia etti.

"Bu dosyadaki iftiralar, saçmalıklar, hukuksuzluklar ve kumpasın boyutu defalarca dile getirilmiştir" diyen Işıkay, davanın "en tahsilli, en kariyerli casusluk" örgütünü içinde barındıran bir dava olduğu eleştirisinde bulundu.

Işıkay, Koray Eryaşa'nın 3 yıl 1 ay 22 gündür esaret altında olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvurunun üzerinden yaklaşık 11 ay geçtiğini, fakat hala görüşülmediğini ifade etti.

Hukukun, adaletin, vicdanların acı çektiğini bildiren Işıkay, "Bir an öne karar verip haksızlıklara maruz kalmış bu insanların özgürlüklerini ve itibarlarını iade edin" diye konuştu.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da bireysel başvuruların en kısa zamanda ele alınmasını, vatanın ve milletin bölünmezliği için Anayasa Mahkemesinin kutsal görevi kabul ettiklerini söyledi.

Eyleme destek veren Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu da haksızlığın, hukuksuzluğun olduğu yerde adaletin ülkenin temeli olmaya devam etmeyeceğini ifade ederek, "Bize mülkün temeli olan adalet lazımdır" dedi.

Feyzioğlu, TSK'ya karşı bir operasyon yürütüldüğünü varsaymanın mantıklı seviyede düşünen herkesin varacağı bir sonuç olduğunu savunarak, taleplerinin yargılamanın temel haklara uygun şekilde yürütülmesi olduğunu ifade etti ve hiç kimseden hiçbir davada af dilenmediklerini dile getirdi.

Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesinden bir an önce adalet beklediklerini kaydetti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Anayasa Mahkemesinin cezaevinde tutulan insanların bir an önce özgürlüğüne kavuşması için karar vermesi gerektiğini savundu. Yılmaz, insanların özgürlüklerinden daha fazla mahrum bırakılmamasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bir itfaiye ekibi yangına hangi hızla müdahale ediyorsa Anayasa Mahkemesinin de cezaevindeki bu insanların mağduriyetinin giderilmesi için aynı hızla dosyaları ele almasını istedi.

Açıklamaların ardından bir süre daha Anayasa Mahkemesi karşısında bekleyen grup, daha sonra dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Şantaj ve Askeri Casusluk Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement