'İstanbul Kırmızısı' Usta İsimleri Beyazperdede Buluşturuyor - Son Dakika
Magazin

'İstanbul Kırmızısı' Usta İsimleri Beyazperdede Buluşturuyor

Ferzan Özpetek'in İstanbul'da geçen son filmi İstanbul Kırmızısı'nın (Rosso İstanbul) çekimleri tamamlandı. Usta isimleri bir araya getiren projenin yeni yayınlanan fragmanı da heyecanı arttırdı.

23.10.2016 15:27  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk asıllı İtalyan yönetmen Ferzan Özpetek'in, aynı adlı romanından uyarlanan sinema filmi, pek çok tanınmış simâyı bir araya getiriyor. Yeni yayınlanan fragmanı ile birlikte ise izleyiciler usta oyuncularla bezenmiş görsel bir şölene tanık oluyor.

İstanbul Kırmızısı, ayrıca yönetmen Ferzan Özpetek'in ilk Türkiye yapımı filmi özelliğini de taşıyor.

NEJAT İŞLER, ÖZPETEK OLUYOR

Nejat İşler, Mehmet Günsür, Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç, Reha Özcan, Zerrin Tekindor, Serra Yılmaz gibi oyuncularla ünlüler karnavalına dönen ve usta isimleri bir araya getiren filmde, Ferzan Özpetek'i, Deniz adındaki karakter ile Nejat İşler canlandırıyor. Mehmet Günsür ve Tuba Büyüküstün, Özpetek'in hayatındaki iki önemli karakteri, Yusuf ve Neval'i oynuyor. Halit Ergenç ise kitapta yer almayan Orhan adında yeni bir karakteri canlandırıyor.

'İLK TÜRK FİLMİM'

Ferzan Özpetek'in aynı ismi taşıyan kitabından uyarladığı 'ilk Türk filmim' dediği İstanbul Kırmızısı'nın çekimlerine Nisan 2016'da İstanbul'da başladı.2 ay kadar süren çekimler Haziran 2016'da sona erdi.

Filmin yapımcılığını BKM üstlenirken, İstanbul Kırmızısı'nın Şubat 2017'de vizyona girmesi planlanıyor

İSTANBUL 'KIRMIZIYA' BOYANACAK

İstanbul Kırmızısı (Rosso İstanbul) filminin konusu ise şu şekilde:

'Uzun yıllar yurt dışında yaşayan yazar-editör Orhan Şahin, ünlü yönetmen Deniz Soysal'ın ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul'a gelir. Deniz, zenginliğinin son demlerindeki ailesiyle birlikte bir yalıda yaşamaktadır. Orhan, daha ilk günden Deniz'in karmaşık ilişkileri, esrarengiz arkadaşları ve aile bireylerinin ortasında bulur kendini. Yıllar sonra döndüğü İstanbul'u yepyeni gözlerle keşfederken, unuttuğu duyguları yeniden yaşamaya başlayacaktır.'

\'İstanbul Kırmızısı\' Usta İsimleri Beyazperdede Buluşturuyor

Son Dakika Magazin 'İstanbul Kırmızısı' Usta İsimleri Beyazperdede Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement