İşte First Layd'nin Vekil Olarak Görmek İstediği İsim - Son Dakika
Güncel

İşte First Layd'nin Vekil Olarak Görmek İstediği İsim

İşte First Layd\'nin Vekil Olarak Görmek İstediği İsim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan Türkan Gürler'i milletvekili olarak görmek istediği öğrenildi.

05.03.2015 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, mecliste kadın vekil sayısının fazla olmasını gönlünden geçtiği öğrenildi. Yakın çevresine kadın vekillerin özellikle duygusal yönlerinin temsiliyette pozitif değer kazandıracağına inandığını dile getiren First Layd Erdoğan'ın kadın isimler arasında Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Türkan Gürler isminin de olmasını arzuladığı öğrenildi.

Türkan Gürler'in özellikle First Layd'yi özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı ziyaretlerde hiç yalnız bırakmayan ve tam bir Emine Erdoğan hayranı olan Türkan Gürler'in Şanlıurfa'nın en büyük aşiretlerinden birinin kızı olduğu öğrenildi.

Gürler son olarak Şanlıurfa'la ziyarette bulunan First Leydi Emine Erdoğan'ın bu ziyaretinde de ev sahipliği yaptı. First Layd'in ziyareti boyunca onu bir an olsun yalnız bırakmayan Gürler'in zaman zaman First Layd ile yan yana gelerek hal hatır sorduğu dikkat çekti. Gürler'in First Layd'ye Şanlıurfa ziyaretinde eşlik eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile de samimi sohbetleri dikkat çekti.

Yaklaşık 20 yıldan bu yana Diyarbakır'da ikamet eden ve burada farklı mesleklerde özellikle kadın istihdamının yapıldığı iş kolları alanında iş yerleri bulunan Gürler'in, aynı zamanda sosyal bilimci olduğu, uzun yıllar öğretmenlik yaptığı, şu anda da hukuk fakültesinde okuduğu öğrenildi. İngilizce ve Arapça bilen Gürler'in Diyarbakır'da uzun yıllar Memur-Sen Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmenin yarı sıra, aralarında gazeteci, yazar ve iş adamlarının bulunduğu bölgenin önemli STK'ları arasında bulunan Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği'nin Genel Başkanlığını da halen yürüttüğü de biliniyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İşte First Layd'nin Vekil Olarak Görmek İstediği İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • fıkıh: ya memleket çözüm süreci nedeniyle sosyal bilimciler ile doldu, arapça . kürtçe ögrenmeyen kalmadı, Vallahi ulu caminin eski baş imamı Molla Ali efendi hepinizde daha fazla sosyal bilime sahip, insablara şefkatle yanaşan , yıllardı insanlara kuran dersi veren islam fıkıhını öğreten . çözüm süreci hakkında deneyimli değerli hocamız, diyarbekir geniş arazileriyle tarım ve hayvabcılığa, müsait organize tesisleri. fabrikalrın kurulması için çalışma başalatan bakan mehdi bey den bayrağı devir alacak deneyimli, tahsili uygun birinin önce meclise girmesi ve daha sonra hizmetleri devam ettirmesi gereken vekil lazım, aday adaylarında hukukçu, sosyolo enflasyonu yaşanıyor 3 0 Yanıtla
  • özdiyarbakırlılar: diyarbakırlı değil ise şanlıurfadan aday olması daha uygun olacaktır. henım efendinin 10 larca tanıdığı dostu bulunmakta, dancak diyarbakırlı aday adayı var iken başkasına rfeerans olacağını düşünmemekteyiz 1 1 Yanıtla

Advertisement