'İstiklal Gençlik Treni' Samsun'dan Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

'İstiklal Gençlik Treni' Samsun'dan Yola Çıktı

\'İstiklal Gençlik Treni\' Samsun\'dan Yola Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen 29 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla yola çıkan...

07.07.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen 29 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmeleri amacıyla yola çıkan 'İstiklal Gençlik Treni' bugün Samsun'dan ikinci kez hareket etti.

Türkiye çapında 7 hat üzerinde, 6 farklı trenle, 19 - 29 yaşlarındaki yaklaşık 2 bin gencin katıldığı gençlik trenini uğurlamaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, İl Emniyet Müdür Vekili Abdullah Yağmur, Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ve il protokol mensupları katıldı.

Samsun'dan 71 gencin katıldığı program hakkında bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Gençlerimizin ülkemizi tanımaları ve ülkemizin değerlerine sahip çıkmaları bakımından önemli bir projedir. Samsun'dan bu trenin kalmasının özel bir anlamı da var. Samsun ulusal kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı bir kenttir. 19 Mayıs 1919'da başlatılan mücadelede Amasya, Sivas, Erzurum ve Ankara güzergahı vardı. Şuanda bu trende o başlatılmış olan mücadelenin önemli noktalarına uğrayacak. Tren Samsun'dan Amasya, Sivas, Ankara ve Kayseri'ye uğrayacak. Bu anlamda gençlerimizin cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda nasıl bir mücadele verildiğini anlamaları bakımından önemli bir seyahat olarak görüyorum" dedi.

Samsun tren garından başlayan gezi 4 gün sürecek olup, sırasıyla Amasya, Sivas, Kayseri ve Ankara'dan sonra tekrar Samsun'a geri gelecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'İstiklal Gençlik Treni' Samsun'dan Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement