İzmek Ressamları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

İzmek Ressamları Sertifikalarını Aldı

İzmek Ressamları Sertifikalarını Aldı

İZMEK bünyesinde açılan yağlı boya resim kursunu bitirenlere, düzenlenen törenle belgeleri verildi.

28.05.2015 10:00

İZMEK bünyesinde açılan yağlı boya resim kursunu bitirenlere, düzenlenen törenle belgeleri verildi.

İzmit Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı 4 ayrı kursu başarıyla bitiren 223 kişiye sertifikaları verildi. Cumhuriyet Çocuk Parkı'ndaki İzmit Belediyesi Sanat Galerisi'ndeki belge dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, yağlı boya resim kursu öğretmenleri Kamuran Özben, Semra Güven, Dilek İlgen, Ali Özgür ve kursiyerler katıldı.

Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı serginin açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Buradaki birbirinden güzel eserleri görünce ayrı bir heyecan duyuyorum. Açtığımız kursun ne kadar isabetli olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren şehrimizde sanata ve sanatçıya her zaman destek olduk. İzmit'in kültür, sanat, turizm şehri olması için çalıştık. Sanat ve sanatçı dostu belediye olarak bu alanda önemli mesafeler aldık. Göreve geldiğimiz ilk aylarda İZMEK'te kurs sayısı 2 bini geçmiyordu. Bu gün ise 20 bin kişi kurslara devam ediyor. İZMEK'ten mezun olan kişi sayısı ise 60 bini geçti. Büyük bir halk üniversitesi olan İZMEK'in ulaşmadığı mahalle yok. Halkımızı sanatla daha fazla buluşturmak istiyoruz. İzmit'in sanatla, kültürle dolu dolu olmasını istiyoruz. Hedefimiz, İzmit'in kültür, sanat, turizm kenti olmasıdır. Bu hedefe ulaşacağımıza inancımız sonsuz. Sokakta sanat var etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Mahallelerdeki cep sinemalarıyla çocuklarımızı sinemayla tanıştırıyoruz. Keşke, çocukken ilkokulda, ortaokulda daha çok sanatla, resimle, şiirle uğraşıp daha çok kitap okusaydık. Tek hedefimiz, çocuklarımızın hayal güçlerinin daha güçlü olmasıdır. İşte o zaman Türkiye daha çağdaş daha güçlü bir Türkiye olacaktır" dedi.

İzmit'in yeni bir vizyona sahip olduğunu söyleyen Başkan Doğan, "İzmit, yeni bir vizyona doğru koşuyor. Artık sanayiye doyduk, Bu alanda çok bedeller ödedik. İzmit'in sanatla, kültürle, turizm ile anılmasını istiyoruz. Hep birlikte şehrimizi hak ettiği yere getirelim. Kültür tepesini, sanatın merkezi haline getirip, sarayın kapısını halkımıza açacağız. Kültür tepesininim bulunduğu yerin eski halini bilmeyen yoktur. Atatürkçüyüz diye iddia edenlerin, yönetimlerde olduğu dönemlerde Atatürk heykelinin bulunduğu yerler mezbelelik haldeydi. Bizim sayemizde Saat Kulesi ve çevresi bugünkü güzelliğine kavuştu. Kültür Tepesi ikinci etap çalışmalarına yakında başlayacağız. Sağlık Müdürlüğü de taşındı, orasını da yıkacağız. Kültür Tepesi'ni Paris'teki ressamlar tepesinden çok daha güzel hale getireceğiz. Şehrimize estetik kazandırmak gerekir diyerek sokak ve iyileştirmelerine başladık. İzmit dünden daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı yağlı boya resim sergisi gezildi. Başkan Doğan, kursiyerleri birbirinden güzel eserleri için kutlayarak öğretmenlerine de teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmek Ressamları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement