İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Bayramlaşma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı tatilinin ardından hızlanarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

15.07.2015 14:24

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı tatilinin ardından hızlanarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki personel ile bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, hiçbir kurumun kolay kolay geçemeyeceği sınavları başarıyla verdiklerini belirtti.

Hizmet alanlarının vilayet sınırlarına ulaşarak son noktaya dayandığını kaydeden Kocaoğlu, yeni bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 430 köyün tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ifade etti.

Doğru, disiplinli bir bütçe politikasıyla ekonomik açıdan hazır duruma geldiklerini vurgulayan Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Şu anda üçüncü stratejik planımızı uyguluyoruz. Kentin yerelde kalkınması için gereken projeleri günü geldikçe olanaklarımız ölçüsünde gerçekleştiriyoruz. Yaşam tekdüze değil. Birçok krizler sıkıntılar yaşadık. Bunlara hep birlikte göğüs gerdik. Bu sınavı vermemizi, sizlerin aklı ve bilimi kullanarak yaptığınız çalışmalara ve evrensel ahlak kurallarına uymanıza borçluyuz. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi hem yapılan işler hem ihalelerin şeffaf olması hem iş ahlakının düzgün olması nedeniyle örnek gösterilmektedir."

Çalışmalarının eleştirilmesini "normal bir durum" olarak gördüklerini söyleyen Kocaoğlu, "Bunların bir kısmı yol gösterici, dikkate alınması gereken eleştirilerdir ki biz de böyle yapıyoruz. Bir de sadece eleştirmek için, sadece işleri kilitlemek için, sadece gündem yaratmak, sadece siyasi çıkarlar için yapılan eleştiriler var. Bunlara göğüs germemiz, kurum olarak dik durmamız gerekir" diye konuştu.

Zamanın hızla aktığını vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Kentimizi ne kadar ileri taşırsak, kentin kalkınmasına projelerimizle ne kadar katkıda bulunursak, görevimizi o kadar layıkıyla yapmış olacağız. Ramazan Bayramı tatilinden sonra hızlanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Öte yandan, bayramlaşma töreni sırasında belediye binası önüne gelen Bornova Buca hattı minibüs sahipleri ve şoförleri alkışlarla eylem yaptı.

Avukat Mehmet Bülent Ötkün, duraktaki değnekçilik sistemi nedeniyle minibüs sahipleri ve şoförlerinin mağdur olduğunu ve belediye yetkililerinin duruma el koyması gerektiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fidan Arslan'ın sorundan haberdar olduklarını, konuyu en kısa sürede çözmek için girişimde bulunacaklarını söylemesi üzerine minibüsçüler dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement