İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ödül - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ödül

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata geçirdiği restorasyon projeleriyle Tarihi Kentler Birliği'nin "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda Uygulama Ödülü kazandı.

14.10.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata geçirdiği restorasyon projeleriyle Tarihi Kentler Birliği'nin "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda Uygulama Ödülü kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den 352 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği'nce düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle" Uygulama Ödülü'ne layık görüldüğü ifade edildi.

Yarışmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Buca Kasaplar Meydanı Semt Merkezi Restorasyonu", "Ahmetağa Konağı Restorasyonu" ve "Pazaryeri Mahallesi Semt Merkezi ve Tasarım Atölyesi Restorasyonu" ödül alan projeler oldu.

Tarihi korumaya ve gelecek nesillere taşımaya yönelik çalışmalarının ödüllendirilmesinden duydukları mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Geçmişe sahip çıkarak tarihi gelecek kuşaklara ulaştırmak amacıyla yürüttükleri çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini" belirtti.

Tarihi Kentler Birliği'nin yarışmasına 30 belediye, 18 proje ve 32 uygulama ile katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ödülünü 14 Kasım 2014 tarihinde Antalya'da düzenlenecek törenle alacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement