İzmir'de Çocuklara 478 Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Çocuklara 478 Bisiklet Dağıtıldı

İzmir\'de Çocuklara 478 Bisiklet Dağıtıldı

İzmir'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat' kampanyasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilere, 478 bisiklet dağıttı.

23.04.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat' kampanyasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilere, 478 bisiklet dağıttı. Törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak da çocuklarla birlikte ilk turu Konak Meydanı'nda attı.

Sağlık Bakanlığı bir süre önce 'Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat' adı verilen kampanya başlattı. Kampanyanın İzmir ayağında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, çocuklar en güzel hediyelerini aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Konak ve Karabağlar ilçelerindeki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi, başarılı öğrencilere bisikletleri hediye edildi. Konak Meydanı'ndaki törende, çocuklar bisikletlerine kavuştu. Onları mutlu günlerinde yalnız bırakmayan İzmir Valisi Mustafa Toprak da, ilk turu çocuklarla alanda attı.

YENİ PEDALLARI TEŞVİK ETSİN

Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, çocukları sevindirmek hem de toplumda hareketli hayat farkındalığı oluşturmak için etkinliği yaptıklarını söyledi. Salnur, şöyle konuştu:

"Hareketli olmanın tabii ki çok yolu var. Yürüyüş, yüzme, koşu, aerobik, top sporları, dağ yürüyüşü ve tabii ki bisiklete de binebiliriz. Bisiklet kullanımı, fiziksel, ruhsal sağlığımızı korur, bisiklet tüm vücudumuzu çalıştırdığı için, kas iskelet sitemimiz nefes alır, sağlığımıza sağlık katar, duruş bozukluklarını düzeltir, gürültü kirliliğini önler, Çevre kirliliğini azaltır, zarif bir beden özelliğine sahip olunmasını sağlar, ekonomiktir."

Karabağlar ve Konak İlçesi'ndeki öğrencilere toplam 478 bisiklet dağıttıklarını anlatan Bediha Salnur, şöyle devam etti:

"Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, bakanlığımızın talimatları doğrultusunda daha önce de ilimizde toplam 866 adet bisiklet dağıtımı yapmıştık. Öncelikle 'ben sağlığım için çaba göstereceğim' diye yola çıkmamız demektir. Hareketli hayatı bir saatin içi gibi düşünün. Orada bir dişli diğerine değer ve her şey birbirini harekete geçirir. Bu gün sağlık çevrimine eklenen bu pedalların yeni yeni pedalları teşvik etmesi, yollara yollar katması dileğiyle."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Çocuklara 478 Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement