İzmir'de İki Kilometre Uzunluğunda Pazar - Son Dakika
Güncel

İzmir'de İki Kilometre Uzunluğunda Pazar

İzmir\'de İki Kilometre Uzunluğunda Pazar

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Ege Bölgesi’nin en büyük pazarı olma özelliğini taşıyan Cumartesi pazarı, iki kilometrelik uzunluğu iledikkat çekiyor.

15.02.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Ege Bölgesi'nin en büyük pazarı olma özelliğini taşıyan Cumartesi pazarı, iki kilometrelik uzunluğu ile

dikkat çekiyor.

Ödemiş ilçesinde kurulan Cumartesi pazarı, son zamanların en yoğun günlerinden birini yaşadı. Yazdan kalma bir gün yaşanan ilçede, havayı fırsat bilen vatandaşlar, kurulan pazarı hınca hınç doldurdu. Ege Bölgesi'nin en büyük pazarı olma özelliğini taşıyan ve iki kilometrelik uzunluğuyla dikkat çeken Cumartesi pazarı, sadece ilçedeki vatandaşların değil, İzmir bölgesindeki vatandaşlarında akınına uğradı.

Pazarın kalabalık olması, esnafların da yüzünü güldürdü. Esnaflardan Ahmet Korkmaz, Cumartesi pazarının Ege Bölgesi'nin en büyük pazarı olduğunu hatırlattı. Korkmaz, pazarda aranan her şeyin bulunabileceğini ifade ederek, "Ödemiş Cumartesi pazarı sebze çeşitliliği, meyve çeşitliliği diğer ürünler çeşitliliği ve pazarcı yoğunluğu ile ege bölgesinin en büyük pazarıdır. Öyle ki son zamanlarda kendiliğinden oluşan şudur ki İzmir metropolden insanlar trenlerle, otobüslerle Cumartesi günü Ödemiş'e gelip sebze ve meyve ihtiyaçlarını Ödemiş Cumartesi pazarından alıp İzmir'e geri dönmektedirler. Bu durumu Manisa'dan, Denizli'den gelen gruplar halinde gelen insanlarda da görüyoruz" dedi.

Bir diğer pazarcı esnafı Gülcan Burhan ise, köydeki vatandaşların ürünlerinin ön plana çıktığını dile getirdi. Burhan, şunları kaydetti:

"Ödemiş Cumartesi pazarımızda geçtiğimiz haftalarda soğuk havalardan dolayı alışverişe gelen insan sayısı düşüktü işlerimiz az oldu. Bugün okulların yarıyıl tatilinde olması havanın güzel olmasından dolayı pazarımız çok kalabalıktı ve işlerimiz de güzel oldu. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan soğuk ve beraberinde gelen don olayı ile bazı ürünler dondan etkilendi ve fiyatları zamlandı. Biz mevsimdeki ürünü tezgahımızda satıyoruz. Onun için tezgahımızda şuan kış sebzeleri var. Yaz geldiğinde de yaz sebzeleri tezgahımızda yerini alacaktır. Pazarımız gayet ucuz, köylü ürünlerinin ön plana çıktığı bölgenin en önemli pazarlarından bir tanesidir. Ödemiş'te kapalı pazar yeri konusu da her zaman gündeme gelmiş; ancak herhangi bir gelişme olmamıştır. Ödemiş pazarı bu süreçte her zaman büyümüş bir ucu Atatürk Mahallesi Çamlık bölgesine diğer ucu Bengisu Mahallesi Katırcılar Sokağı sonuna dayanmaktadır. İki kilometre olmuş büyük bir pazarı kapalı bir katta yan yana getirmek çok zordu." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de İki Kilometre Uzunluğunda Pazar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement