İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanması iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bir dernekte başlatılan aramalar sırasında, bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalıştığı belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

07.01.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanması iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bir dernekte başlatılan aramalar sırasında, bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalıştığı belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneğinin Karabağlar'daki merkezi ile Buca, Konak, Gaziemir, Bayındır, Torbalı ve Menderes ilçelerindeki 8 şubesinde aramalarını sürdürüyor.

Dernekteki bilgisayar kayıtları ve mali konulara ilişkin bazı dokümanlara el koyan polis, Karabağlar'daki merkez binasından bazı doküman ve bilgisayar verilerini yanlarına alarak kaçmaya çalıştığı belirtilen 2 kişiyi yakaladı. Belgelere el konulurken, gözaltına alınan 2 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Aramaların, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanması iddialarına yönelik savcılıkça sürdürülen soruşturma kapsamında, dernek yöneticilerinin hayali projeler üretilerek, devletten ve AB fonlarından aldıkları hibe destekleri örgüte aktardığı iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement