İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu

İzmir'de düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında bir dernekte başlatılan aramalar sırasında bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalıştığı belirtilen zanlılardan biri adliyeye sevk edildi.

08.01.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında bir dernekte başlatılan aramalar sırasında bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalıştığı belirtilen zanlılardan biri adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan "Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği aracılığıyla FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanması" iddialarına yönelik soruşturması kapsamında yaptığı aramalar sırasında bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalıştıkları iddiasıyla yakalanan 2 kişinin işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden biri, savcılık talimatıyla emniyetten salıverilirken, diğer zanlı ise "FETÖ/PDY üyesi olmak, örgüte finans desteği sağlamak, örgüt adına faaliyet yürütmek, delil kaçırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Operasyon

İzmir'de dün düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanması iddialarına yönelik savcılıkça sürdürülen soruşturma kapsamında, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneğinin Karabağlar'daki merkezi ile Buca, Konak, Gaziemir, Bayındır, Torbalı ve Menderes ilçelerindeki 8 şubesinde arama yapılmıştı.

Dernek yöneticilerince hayali projeler üretilerek, devletten ve AB fonlarından alınan hibe desteklerin örgüte aktardığı iddiaları üzerine başlatıldığı belirtilen soruşturma kapsamında yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalışan 2 kişinin suçüstü yakalandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement