İzmir'den Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet Yağdı - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet Yağdı

İzmir\'den Filistin\'e Destek, İsrail\'e Lanet Yağdı

İzmir'de yaklaşık bin kişilik grup toplanarak Filistin'e kara operasyonu düzenleyen İsrail'i protesto ederken, Filistin'e destek verdi.

19.07.2014 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yaklaşık bin kişilik grup toplanarak Filistin'e kara operasyonu düzenleyen İsrail'i protesto ederken, Filistin'e destek verdi. Filistin'den İzmir'e gelen Gazzeli Muhammed Ebuhures, Türklerin meydanlara inerek vermiş olduğu destek için teşekkür etti.

İsrail'in Filistin'e yönelik kara harekatını protesto eden Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluş üyelerinin oluşturduğu yaklaşık bin kişilik grup, saat 19.00'da Konak Meydanı'nda toplanmaya başladı. Grup önce Filistin'de hayatını kaybedenler için dua okudu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunurken ardından Kur'an'dan okunan ayetin Türkçe meali açıklandı. 7'den 70'e, kadın erkeğin katıldığı İsrail protestosunda, 'Zalimler için, yaşasın cehennem', 'Filistin halkı kalbimiz sizinle', 'Kahrolsun İsrail' sloganları atılırken tekbir sesleri art arda yükseldi.

Filistin'deki savaştan kurtulup gelen Gazzeli Muhammed Ebuhures İzmirlilere ve tüm Türkiye'ye seslendi. Yaşadıkları acıyı anlatan Ebuhures, "Burada bir şeyler anlatmak gerçekten zor. Çünkü şu an Gazze, ailelerimiz her yandan bomba altında. Fakat şunu unutmamak gerek, Gazze'de hayat her zaman zor. Sizleri meydanlarda gören, izleyen Gazzeliler, her zaman sizden destek alıyorlar. Onun için sizlerin meydanlarda olması çok önemli ve anlamlı. Çünkü dünya susmuş, insanlık ölmüş. Hepimiz Gazze'de şehit olan 4 günlük bebekten daha ölüyüz. Analar perişan, çocuklar sefil, akıttığın kanlarda kahrol İsrail" dedi. Gazzeli Muhammed Ebuhures'in konuşma yaptığı sırada bazı İzmirlilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

"ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORLAR"

Grup adına açıklama yapan Salih Çetin ise, "İçinde bulunduğumuz zaman dilimi acı, hüzün dolu, kinimiz boşa değil. Müslüman kardeşlerimiz gün geçmiyor ki zalimlerin silahına hedef olmasın. İslam coğrafyası kan ağlıyor. Filistin'de, Suriye'de, Mısır'da, Somali'de, Doğu Türkistan'da ve nicelerinde. Zalimin zulmüne sessiz kalmamak, tarafımızı göstermek için meydanlardayız. Bebek katilleri yaptığı katliama devam ettiği sürece bizler haykırışlarımızı durdurmayacağız. İnsanlık ölüyor. Siyonist terör örgütü İsrail Gazze'de kara harekatı başlattı. Elleri kana bulanmış bu terör örgütü 9-10 yaşında çocukları plajda oyun oynarken vurmaya çekinmiyor" dedi. Grup daha sonra İsrail bayrağını yaktıktan sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement