Izmir, Kadın Terörist Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Izmir, Kadın Terörist Adliyeye Sevk Edildi

Izmir, Kadın Terörist Adliyeye Sevk Edildi

Kadın terörist adliyeye sevk edildiİZMİR'de polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kadın teröristler S.B. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen N.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

08.12.2016 14:00

Kadın terörist adliyeye sevk edildi

İZMİR'de polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kadın teröristler S.B. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen N.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir'de bombalı saldırı olabileceğine yönelik istihbari bilgi üzerine çalışmalarını yürüten Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki kadın teröristin isimlerini saptadı. Kadın teröristlerin geleceği İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde önlem alındı. İki kadın, geçen salı günü, yolcu otobüsünden indikleri sırada düzenlenen operasyonla yakalandı. Üzerlerinden örgütsel dokümanlar bulunan S.B. ile N.M., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan araştırmada, S.B.'nin, İzmir'de 2014 yılına kadar Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) içerisinde görev yaptığı, ardından aynı yıl MLKP terör örgütüne katılıp Suriye'ye gittiği saptandı. Rojova bölgesinde silah ve bomba eğitimi alan S.B.'nin, daha sonra Türkiye'ye geçtiği, bombalı saldırılarda bulunmak için ise terör örgütü MKLP'nin silahlı kanadı FESK adına İzmir'e gönderildiği ortaya çıktı. Kadın teröristle birlikte yakalanan N.M.'nin de, S.B.'ye kentteki keşifleri sırasında yardımda bulunmak için geldiği tespit edildi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen iki kadın terörist susma hakkını kullandı. İşlemleri tamamlanan iki kadın bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir, Kadın Terörist Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement