İzmir Tanımı İçin Güç Birliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İzmir Tanımı İçin Güç Birliği Toplantısı

İzmir'in tanıtımı için işbirliği ve yurt dışı fuarları tanıtım toplantısı, Ramada Hotel Kemalpaşa'da gerçekleştirildi.

12.08.2014 22:40

Gelecek dönem kent turizmi tanıtım imkanlarının masaya yatırıldığı toplantıya İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vekili Murat Yılmazçoban, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Ramada Hotel Kemalpaşa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Otel Genel Müdürü Ayça Beslen ve ETİK Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

ABDÜLAZİZ EDİZ: KENTE ÖZEL TANITIM STANDI ŞART

Toplantıda ilk sözü alan ve buluşmanın detayları hakkında bilgi veren İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, kentin uluslar arası önemli fuarlarda kendi şemsiyesi altında bir tanıtım standına sahip olmasının önemine değindi. Böylelikle İzmir'in turizm potansiyelinin hedef acentelerin dikkatini çekeceğini söyleyen Ediz,

"İzmir'in tanıtımı ve kentin fuar organizasyonları konusunda uzun bir süredir İZKA yetkilileri ile görüştüğümüz konuları bugün sektör temsilcileriyle bir araya gelerek paylaşmak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istedik. Belirli uluslar arası fuarlarda kentin temsilini sağlayabilmek adına gerek İZKA gerek Bakanlık nezdinde sektöre nasıl destek olabiliriz diye uzun zamandır düşünüyoruz. Burada ETİK gibi Ege'nin turizm alanında çatı örgütü olan kuruluşuyla da güç birliği halinde bir yol haritası çıkardık. Birçok fuarda İzmir'in kendi şemsiyesi altında stant kiralayıp, bu şemsiye altında İzmir'deki sektör temsilcilerini bir araya getirerek, tur operatörleriyle ilişkisini güçlendirmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

EDİZ: GÜÇBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Fuarlarda İzmir'e özel tanıtım stantlarının yanı sıra farklı tanıtımlara da yer verileceğini söyleyen ve kenti tanıtım atağına geçirmek için sektör temsilcileriyle el ele vermeye hazır olduklarını belirten Abdülaziz Ediz, "Yine fuarlarda yapacağımız farklı tanıtımlarla birlikte İzmir'in turizm potansiyelini hedef acentelere göstererek bir pazarlama olanağı yaratmak istiyoruz. İZKA ve Bakanlık katkılarıyla önümüzdeki dönem Londra turizm fuarının yanı sıra Berlin, Moskova veya Utrech gibi turizm fuarlarında İzmir tanıtım standı alınıp alınmayacağı kararlaştırılarak otelcilerin kendi otellerini pazarlamasına yardımcı olmak, bu bölgelerdeki turist hareketliğine etki edebilmek istiyoruz. Bu olmazsa Bakanlığın standı içerisinde İzmir için ayrılacak bölümlerde rahatlıkla bölgeyi tanıtırız diye düşünüyorum. Bu noktada bir tanıtım atağına geçilmesi adına İZKA, Bakanlık ve sektör el ele vermeye hazırız. İzmir adına bu gücü ve imkanları kullanmak istiyoruz" diye konuştu. Ediz konuşmasının sonunda, ev sahipliklerinden dolayı Ramada Hotel Kemalpaşa'ya ayrıca teşekkür etti.

MEHMET İŞLER: KENTE ÖZEL TANITIM EKSİKLİĞİ KABUL EDİLEMEZ

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in ardından önemli açıklamalarda bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bugüne kadar İzmir'in uluslar arası fuarlarda ayrı, kendine has bir stantta tanıtılmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bu eksikliği İzmir adına büyük bir ayıp olarak niteleyen İşler, "Daha önce Bakanlığın gösterdiği bölümlerde İzmir tanıtımı yapmıştık. Bugün bir ilk oluyor ve bu tanıtım eksikliğine dikkat çekmek için İzmir'de bir toplantı yapılıyor. Bugün kurvaziyer sayısını çıkartırsak İzmir'e 800 bin turist geliyor. Bu sayı İzmir ile uyuşmamaktadır. İzmir son derece önemli bir üründür. Bir hareket bir tanıtım atağına geçilmesi gerekiyordu ve bu canlılık adına bugünkü toplantımızla İZKA, Bakanlık ve sektör olarak bir araya geldik. El ele vererek, İzmir'in tanımına daha fazla katkı konulabilmesi, kentin cazibe ve çekim gücünü arttırmak adına neler yapabilirizi tartıştık" şeklinde konuştu.

İŞLER: KATKI KOYUYORUZ, KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ

Sektörün İzmir'e katkısının karşılığını alamadığını da belirten İşler, "Biz turizm sektörü olarak kente koyduğumuz katma değerin karşılığını maalesef alamıyoruz. İZKA, Bakanlık, sektör temsilcilerinin yanı sıra İzmir adına tanıtım bütçesine Büyükşehir'in, İzmir Ticaret Odası'nan da daha çok katkı koymasını bekliyoruz. Çünkü ne kadar katkı sağlanırsa İzmir'in rekabet gücü o kadar artacak. Kentin bir şeyi eksik değil; ancak henüz İzmir potansiyelini açığa çıkaramadı" ifadelerinde bulundu.

Buluşmada ayrıca Turizm Araştırmacısı İlknur Bodur tarafından 'İzmir Tanıtım Faaliyetleri' başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Ramada Hotel Kemalpaşa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan ve Otel Genel Müdürü Ayça Beslen'e ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve İzmir İl Kültür Müdürü Abdülaziz Ediz tarafındtan teşekkür plaketleri verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Tanımı İçin Güç Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement