İzmit Cengiz Topel Havaalanı, Hac ve Umre Üssü Olacak - Son Dakika
Güncel

İzmit Cengiz Topel Havaalanı, Hac ve Umre Üssü Olacak

İzmit Cengiz Topel Havaalanı, Hac ve Umre Üssü Olacak

İzmit'te yapımına 25 yıl önce başlanan, depremde hasar görmesi ve ekonomik olmayacağı gerekçeleriyle sivil uçuşlara 2011 yılında açılan Cengiz Topel Havaalanı, yeterli talep görmemesi üzerine bir yıl önce uçuşlar durduruldu.

07.02.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te yapımına 25 yıl önce başlanan, depremde hasar görmesi ve ekonomik olmayacağı gerekçeleriyle sivil uçuşlara 2011 yılında açılan Cengiz Topel Havaalanı, yeterli talep görmemesi üzerine bir yıl önce uçuşlar durduruldu. Havaalanının, hac ve umre seferleri için yeniden uçuşlara açılması gündeme geldi. Havaalanının hac ve umre seferleri için üs olması planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Odası Başkanlığı'nda yapılan açıklamayla sadece Hac ve Umre uçuşlarının yapılacağı bildirilen havalimanında eksiklerin belirlenmesi amacıyla Vali ve kalabalık bir heyet inceleme yaptı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği Temsilcisi Kadir Genç ve teknik uzmanlarla birlikte havaalanında inceleme yaptı. Havaalanı Müdürü Hakan Çelik'in eşlik ettiği ve bilgilendirmede bulunduğu incelemenin ardından açıklama yapan vali Hasan Basri Güzeloğlu şunları söyledi:

"Cengiz Topel Havaalanı özellikle bu havzanın bir merkezi ve uluslararası dış bağlantı konumundaki bir havalimanı konumunda tasarlarken Ankara'da gerçekleşen toplantı ile hac ve umre uçuşlarını sağlayacak bir havalimanı olarak tescil edilmesi ve karar alınması sağlandı. Bu çok önemli bir gelişmedir. Hac ve umre ibadeti için gidecek tüm vatandaşlarımıza bu havza bazlı baktığımızda hem en yakın, hem en rahat erişilebilir, hem de o mübarek topraklara gitmeden bu doğrultuda buluşulabilir bir havalimanı olarak öne çıktı. Önümüzdeki dönemde bu karar sonrasında gerek THY, gerek Devlet Hava Meydanlarıyla, gerek Hava Limanı İşletmeleriyle, gerekse sektördeki turizm acenteleri ile temaslarımız olacak. Bu karar sonrasında Kocaeli Cengiz Topel Uluslararası Havalimanı'ndan çıkış noktasında belki de yapacağımız bazı düzenlemeler olacak. Tüm bu alt yapılar Kocaeli ile buluşmak, havalimanıyla Kocaeli'ne değer katmak noktasında önemli bir zenginlik olacaktır."

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ da, birkaç ay içinde buradan Hac ve Umre uçuşlarının başlayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 1 yıldır hiç bir uçağın iniş kalkış yapmadığı ve kaderine terk edilen Cengiz Topel Havalimanı'nın artık hac ve umre organizasyonları için hizmet verecek olması bizi mutlu ediyor. Her yıl bölgemizden 15 binin üzerinde hac, 20-30 bine yakın umrecimiz kutsal topraklara gidiyor. Bu ay içerisinde uçuşlarla ilgili çalışmaları kararlaştırdıktan sonra önümüzdeki aylar içerisinde de hac ve umre uçuşları başlatılacak." - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit Cengiz Topel Havaalanı, Hac ve Umre Üssü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement