İznik'te Minikler Hacivat ve Karagöz ile Eğlendi - Son Dakika
Güncel

İznik'te Minikler Hacivat ve Karagöz ile Eğlendi

Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, İznik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla ilçemiz Kılıçaslan İlköğretim Okulu salonunda yaklaşık 250 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

27.11.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi işbirliğiyle düzenlenen '16. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, İznik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla İznik'te de gerçekleştirildi. Geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz'ün, farklı kültürlerdeki gölge oyunlarının ve çeşitli kukla tiplerinin, miniklere tanıtıldığı festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını bu yıl da Bursa'da buluşturdu.

Bursa'da bu yıl 23 ile 28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale; Türkiye başta olmak üzere Almanya, Bulgaristan, Brezilya, İran, İspanya ve Rusya'dan gelen kukla oyunu ekipleri katıldı.

28 Kasım 2015 günü sona erecek olan festivalin İznik ayağında minik öğrenciler Geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat ve Karagöz ile doyasıya eğlenirken, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik'te Minikler Hacivat ve Karagöz ile Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement