İzto Başkanı Demirtaş'tan Turizm Desteği Teşekkürü - Son Dakika
Ekonomi

İzto Başkanı Demirtaş'tan Turizm Desteği Teşekkürü

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm sektörüne yönelik açıklanan teşvik paketi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mahil Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

13.04.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm sektörüne yönelik açıklanan teşvik paketi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mahil Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, önce Rusya krizi ardından terör olayları nedeniyle ekonominin en önemli sektörlerinden biri olan turizmin zor günler geçirdiğini kaydetti.

Turizm sektörünün zorlanmasının gıdadan mobilyaya, ulaşımdan tekstile kadar onlarca sektörü etkilediğini vurgulayan Ekrem Demirtaş, bakanlıklar tarafından açıklanan 260 milyon liralık teşvik paketinin sektördeki darboğazı gidermeyi amaçladığına dikkati çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür eden Demirtaş, pakette "sektörde yabancı çalışma izinlerinde kolaylık, sektörel istihdam destekleme eğitim programı, bin 200 kişilik yabancı dil bilen yeni eleman alınması" gibi unsurların yer aldığını kaydetti.

İç turizmin desteklenmesi adına kamu çalışanlarına uygun koşullarda tatil desteği verilmesinin de paketteki önemli unsurlardan olduğuna işaret eden Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün terör nedeniyle rezervasyon iptalleri olabilir ama terör sadece bizde değil dünyanın her yerinde var. Brüksel, Paris saldırılarından sonra nasıl gerekli önlemler alınıp, turizm devam etti ise ve bu ülkeler imajını koruduysa bizim de yapmamız gereken bunlar. Paket bunların hepsini içeriyor. Kültür ve Turizm Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak kentimiz ve ülkemiz turizmi için büyük önem taşıyan kruvaziyer gemilerinin gelişi için de teşvik verilmesi talebini bir kez daha takdirlerine sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzto Başkanı Demirtaş'tan Turizm Desteği Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement