Jandarma Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatı\'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü İzmir'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

14.06.2015 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü İzmir'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na sabah çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, akşam İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın Buca ilçesindeki kışlasında düzenlenen etkinlikle devam etti.

Kışlada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle başlayan törende Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın kutlama mesajı okundu.

İzmir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın, törende yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye'de farklı kurumlarca yapılan 3 anketin sonucuna göre jandarmaya güvenin arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Global Politika ve Strateji Merkezi tarafından 2015 yılının şubat ayında yapılan Türkiye Toplumsal Eğilimler Anketi sonuçlarına göre jandarma en güvenilir kurum olmuştur. TÜİK tarafından 2014 yılının sonunda yapılan yaşam memnuniyeti araştırması ile AB'nin İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetimi Projesi kapsamında yapılan vatandaş memnuniyeti anketinde yine jandarma teşkilatı kolluk birimi olarak, en güvenilir teşkilat seçilmiştir."

Suç aydınlatma oranı yüzde 90

İzmir genelinde yaptıkları çalışmalar sonucu son 5 yılda uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve tarihi eser kaçakçılığı çalışmalarında önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Aydın, jandarmanın aldığı tedbirler ve yürüttüğü faaliyetler sayesinde İzmir'de suç aydınlatma oranının yüzde 90'lara yükseldiğini söyledi.

Aydın, İzmir'de suç ve suçlulukla mücadeleyi aynı kararlılık ve azimde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte Foça Komando Okulu Gösteri Tatbikat Bölüğü, silahlı hareket gösterisi yaptı, daha sonra Jandarma Asayiş ve Trafik timleri tören geçişinde protokolü selamladı.

Sanatçı Çiğdem Tunç'un da konser verdiği tören, Kuşadası Folklor Araştırma Derneği'nin dans gösterisi ve İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun konseri ile sona erdi.

Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eşleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement