Kaçak Göçmenler Edirne'ye Gelmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kaçak Göçmenler Edirne'ye Gelmeye Devam Ediyor

Kaçak Göçmenler Edirne\'ye Gelmeye Devam Ediyor

Edirne’de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 10 Afganistan, 50 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak göçmen yakalandı.

06.10.2015 15:03

Edirne'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 10 Afganistan, 50 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak göçmen yakalandı. Polis ekiplerince kent otogarında yakalanan mülteciler, geldikleri şehirlere geri gönderiliyor.

Edirne'de, geçtiğimiz haftalarda TEM otoyolunda, kent otogarında ve Sarayiçi Er Meydanı'nda yaşanan mülteci krizinin ardından, Avrupa hayaliyle yola çıkan sığınmacılar, küçük gruplar halinde şehre gelmeye devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Bursa, Sakarya gibi illerden otobüslere binerek Edirne'ye gelen sığınmacılar, kent otogarında polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı kontrollerle tespit ediliyor. Otogarda tespit edilen kaçak göçmenler, tekrar otobüslere bindirilerek, ikameti bulundukları veya istedikleri illere geri gönderiliyor. Polis ekiplerince son 48 saatte kent otogarında yapılan kontrollerde 10'u Afgan 50'si Suriye uyruklu olmak üzere toplam 60 kaçak göçmenin yakalanarak, geri gönderme işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

"İPSALA'DA 2 BİN 100 SIĞINMACI GERİ GÖNDERİLDİ"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kent genelinde oluşturulan noktalarda polis ve jandarma ekiplerince 7/24 saat esasına göre sığınmacılara yönelik kontrollerin sürdürüldüğünü belirterek, "7/24 kontrollere devam ediyoruz ama inanın herkes yoruldu bu konuda. Ama bu kontrolleri 1 ay daha sürdüreceğiz. Hem polis yapıyor hem de jandarma yapıyor. Edirne bu konuda çok iyi bir sınav verdi. Bu sınavı başarıyla tamamladık. Son derece bütün arkadaşlardan memnun olduğumu ifade ettim. İnşallah önümüzdeki günlerde o arkadaşlarımızı da ödüllendireceğiz" dedi.

Bir gazetecinin 'Bölgeye yeni bir geliş bekleniyor mu?' sorusuna ise Vali Şahin, "İpsala tarafında vardı. Geçtiğimiz hafta 2 bin 100 sığınmacı geldi. Onları da geri çevirmiş olduk. Şu anda yeni bir geliş beklenmiyor" şeklinde cevap verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaçak Göçmenler Edirne'ye Gelmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement