'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır' Adlı Proje Başlıyor - Son Dakika
Güncel

'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır' Adlı Proje Başlıyor

\'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır\' Adlı Proje Başlıyor

Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) 'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır' adlı projesini Şanlıurfa'da şubatın ilk haftasında başlatıyor.

23.01.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye'sinin ortaklığıyla Erzurum, Şanlıurfa, Gaziantep, Trabzon, Kırşehir ve Nevşehir'de "Kadın Hakları İnsan Haklarıdır" adlı proje başlatılıyor.

Projenin Urfa ayağı ise 2 Şubat tarihinde saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programla start alacak. Program önce bir açıklama yapan KAMER Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği Gülseren Kaplan, buluşmaya tüm kent kadınlarının davetli olduğunu söyledi.

Kaplan açıklamasında, "Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan araştırmalar kadınların her türlü şiddete maruz kaldıklarını göstermektedir. Kadınlar şiddet yoluyla ikincilleştirilmekte ve toplumda eşit bireyler olmasının engellenmesi birçok toplumsal sorunu da beraberinde getirmektedir. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğu ve bu nedenle toplumun bütün dinamiklerinin içerisinde yer aldığı bir ortak çaba ile çözülebileceğini düşünüyoruz. Proje kapsamında hedeflediğimiz STK'ların güçlendirilmesi ve "Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Sığınma Evleri Projesi" deneyiminin paylaşılması için bir toplantı düzenliyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır' Adlı Proje Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement