Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl\'de

Muş'taki temaslarını tamamladıktan sonra karayolu ile Bingöl'e hareket eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

22.04.2014 17:09

Muş'taki temaslarını tamamladıktan sonra karayolu ile Bingöl'e hareket eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Burada Bakan Yılmaz'a brifing veren Başkan Yıldız, belediyenin borcu ve bir takım projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz ise Solhan'ın genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye destek verdiğini söyledi. Merkezi yönetim olarak her zaman belediyenin yanında olacaklarını söyleyen Bakan Yılmaz, yönetim biçimine değinerek "Finansı iyi yönetir, insanlarınızı, çalışanlarınızı iyi yönetirseniz başarılı olursunuz" dedi.

Solhan'da temaslarını tamamlayan Bakan Yılmaz, daha sonra merkez Çavuşlar köyünde, 'Köye Dönüş ve Rehabilitasyon' projesi kapsamında Bingöl Valiliği öncülüğünde ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bingöl ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında kurulan süt toplama merkezinin açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, çözüm süreci ve huzur ortamının oluşmasıyla kırsal alanda hayat koşullarının iyileştiğini vurguladı. Süt toplama merkezi projesinin, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon projesi kapsamında yapıldığını ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini ifade eden Yılmaz, "Önemli olan kırsal alanda gelir koşullarını iyileştirmek, çiftçilerimizin daha sağlıklı bir şekilde üretim yapmasını sağlamak, katma değerini yükseltmek, gelirini attırmak. Bir taraftan da süt işleyecek sanayiciler içinde Bingöl'de altyapıyı geliştirmek. Bingöl birçok nimete sahip bir ilimiz. En önemli avantajlarından bir tanesi hayvancılığa müsait olması. Geçmişte olumsuz şartlardan dolayı özellikle de huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden dolayı hayvancılığımızda gerilemeler meydana geldi. Ancak son dönemlerde huzur ortamı ve çözüm sürecinin etkisiyle kırsal alanın yeniden canlandığını daha çok insanın kırsal alana yerleştiğini, buralarda daha çok faaliyetler yapıldığını görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında, hayvan varlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Daha fazla sayısını arttırmamız lazım. Fakat sayıdan daha önemlisi kalite. Geçmişte hayvan hastalıklarından dolayı, yetersiz bir takım koşullardan dolayı verimli olmayan hayvanlarımız son dönemlerde daha verimli bir şekilde bu faaliyetlerin yürütülmesi daha verimli hale gelmiş durumda. Süt üretme merkezlerimizin artmasıyla birlikte sanayi anlamında da yeni yeni daha büyük ölçekli tesislerin ilimize geleceğine eminim. Yeter ki biz bunun alt yapısını oluşturalım. Bingöl'de ve Doğu Anadolu'da üretim kültürünü yaygınlaştırmamız lazım. Ne kadar çok üretim kültürünü yaygınlaştırsak o kadar insanımızı daha fazla mutlu ederiz. Daha fazla insanımıza aş, iş ve istihdam sağlarız. Bizim derdimiz bu, sloganlarla laflarla olmuyor bu işler. Yatırım yaparak, projeler geliştirerek oluyor."

Yapılan konuşmaların ardından süt toplama merkezinin açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, daha sonra kent merkezine gelerek, hayatını kaybeden AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun'un annesinin taziyesine katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement