Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kulp İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kulp İlçesini Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kulp İlçesini Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’ın Kulp ilçesini ziyaret etti.

08.05.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Kulp ilçesini ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları çerçevesinde Kulp ilçesini ziyaret etti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Durdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Netice Arslan, Mustafa Elgörmüş, Abbas Barış, Alaattin Parlak'ın da yer aldığı ziyarette Bakan Yılmaz, Kulp ilçe girişinde kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 'Kulp seninle gurur duyuyor' sloganları arasında Hükümet Konağı'nı ziyaret eden Bakan Yılmaz'ı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar karşıladı. Bakan Yılmaz, Hükümet Konağı'nda Kaymakam Mehmet Maraşlı ile görüştü. Kaymakam Maraşlı, Bakan Yılmaz'a Kulp'ta yapılan çalışmalar ve projeleri slayt eşliğinde anlattı. Kaymakam Maraşlı, Kulp'ta ipekböcekçiliğin gelişmesi ve öğrenci yurdunun yapılması için Bakan Yılmaz'dan talepte bulundu. Bakan Yılmaz da, ipekböcekçiliğin gelişmesi ve öğrenci yurdunun yapılmasının sözünü verdi.

Bakan Yılmaz daha sonra, Kulp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda muhtarlar, STK temsilcileri, vatandaşlarla bir toplantı düzenledi. Bakan Yılmaz, eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, gençlerin ve çocukların geleceğe iyi hazırlanması gerektiğini söyledi. Dünyanın zor bir dünya olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, bu yüzden çocuklara önem verdiklerini ve vereceklerini dile getirdi.

"ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR"

AK Parti gibi güçlü bir hükümet olmadan çözüm sürecinin olmayacağına değinen Bakan Yılmaz, "Güçlü bir hükümet olacak ki ağır meseleleri çözsün, zayıf hükümetleri çok gördü bu ülke. Zayıf hükümetlerin ne siyasi meseleleri, ne ekonomik nede dış dünyada ülkemizi güçlü bir şekilde temsil edebilirler. AK Parti son 12 yılda bu kadar hizmet yaptı ise bunu istikrarı ile yaptı. Güçlü yönetimi ile yaptı. Diğer partilerin iktidara gelme gibi bir hedefleri de yok zaten. CHP'nin iktidara gelme hedefi var mı? Hayallerini çok zorluyorlar, yüzde 35 oranında bir oy almayı hedefliyorlar. Yani hayallerinin ulaştığı en uç nokta burası. O da zaten hayal. MHP ve HDP iktidar olabilir mi? Mümkün değil. Bunlar konuşurlar, fikirlerini söylerler, bizde zaten herkes fikrini söylesin diyoruz. Meclisin içinde olur, dışında olur fark etmez fikirlerini söylerler. Başkada yaptıkları bir şey yok. Biz o yüzden diyoruz ki Onlar konuşur AK Parti yapar. AK Parti güçlü olmadan bu işler olmaz" dedi.

"DİYARBAKIR VE KULP'UN AK PARTİ'YE GÜÇ VERMESİ GEREKİR"

Diyarbakır ve Kulp ilçesinin AK Parti'ye destek olması, güç vermesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Diyarbakır AK Parti'ye güç versin ki AK Parti'nin eli daha çok kuvvetlensin. Çözüm sürecini hızlı bir şekilde sonuca ulaştıralım ve bununla birlikte ekonomi ile kalkınmamızı geliştirelim. Çözüm süreci aynı zamanda refah ve kalkınma sürecidir. En büyük teşviktir. Çözüm sürecinin olduğu bir ortamda neden biz hayvancılığı daha fazla geliştirmeyelim ki? Allah'ın izniyle bunu yapacağız. AK Parti, özgürlüklerin partisidir, kim ne derse desin birileri demokrasiden bahsediyorlar ama en küçük sese bile tahammül edemiyorlar. Birisi farklı bir fikir söylediğinde tepki gösterip, tahammül edemiyorlar. Nerede kaldı sizin demokrasiniz? Hani demokrat ve özgürlükçüydünüz? Niye farklılıklara tahammül edemiyorsunuz? Bakın biz tahammül ediyoruz. Herkes fikrini söylesin diyoruz. Bizimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil diyoruz insanlar. Farklı, farklı düşünceler olabilir bu demokrasinin gereğidir ama birileri tek tipçi zihniyete sahiptirler. Benim dediğimi söylüyorsan iyisin, benim dediğimi dinlemiyor isen seni hiç dinlemiyorum, böyle bir yaklaşım olabilir mi" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Kulp esnafı ile bir araya geldi. Bakan Yılmaz daha sonra Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ipek iplik tesisini ziyaret etti. Desteklerin süreceğini ifade eden Yılmaz, üretimi daha da arttıracaklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, daha sonra beraberindeki adaylar ile birlikte Netice Arslan'ın seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bakan Yılmaz, Kulp'tan ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kulp İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement