Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"Türkiye'nin 2023 vizyonuna baktığımızda, bilgi tabanlı, katma değeri yüksek ekonomi oluşturmak temel hedefimiz"

20.11.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Türkiye'nin 2023 vizyonuna baktığımızda, bilgi tabanlı, katma değeri yüksek ekonomi oluşturmak temel hedefimiz" dedi.

Bakan Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Niğde Tanıtım Günleri etkinliğinde, Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'ı kapsadığını belirterek, bu bölgeye Kalkınma Bakanlığı olarak özel destekler sunduklarını söyledi.

Yılmaz, özellikle Niğde'de küçük ölçekli kapalı sistem sulamalarla meyveciliği geliştirmeye gayret ettiklerini anlattı.

Niğde Üniversitesi hakkında da bilgi veren Yılmaz, üniversitenin sanayi ve büyük ölçekli bazı firmalarla yakın çalıştığını söyledi.

Sanayisini geliştiren Niğde'nin bir taraftan da Ar-Ge ve eğitim altyapısıyla ülkenin teknolojik yoğunluklu kalkınmasına destek olacağını belirten Yılmaz, "Türkiye'nin geleceğine baktığınız zaman 2023 vizyonumuza baktığımızda, bilgi tabanlı, katma değeri yüksek ekonomi oluşturmak temel hedefimiz. Niğde bu yolda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Niğde için turizmin çok önemli bir sektör olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Niğde, Akdeniz ve Orta Anadolu'nun coğrafyası arasında orta noktada duran son derece önemli stratejik konuma sahip. Bu bir çeşitlilik getiriyor, tabii çeşitlilik, kültürel çeşitlilik getiriyor. Kurbağalarına bile çeşitlilik getiriyor, öten de oluyor ötmeyen de oluyor. Bu çeşitliliğin kıymetini bilmek lazım" diye konuştu.

Konuşmasının ardından stantları gezen Bakan Yılmaz'a halı hediye edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement