Kampta Dualar Barış İçin - Son Dakika
Güncel

Kampta Dualar Barış İçin

Mardin'in Midyat ilçesindeki çadır kente yerleşen bin 427'si kadın 6 bin 203 mülteci ülkelerinde barışın yeniden tesis edilmesi için dua ediyor.

08.01.2015 11:37  Güncelleme: 11:48

ENSAR ÖZDEMİR/ İBRAHİM HALİL SİNCAR - Irak'tan IŞİD'ın saldırıları, Suriye'den de iç savaş nedeniyle kaçarak Midyat Barınma Merkezine yerleşen bin 427'si kadın 6 bin 203 mülteci ülkelerinde barışın yeniden tesis edilmesi için dua ediyor.

Ülkelerinden uzakta kaldıkları her gün barışa duydukları özlemleri artan mülteciler, yeni yılda kurban keserek, ettikleri dualarda insanlığa yapılan zulmün son bulmasını diliyor.

Türkiye'nin kendilerine sunduğu yardımlardan memnun olsalar da memleketlerinden uzakta acılarının katlandığını belirten mülteciler, geride bıraktıkları yakınlarına ve evlerine kavuşmak için ülkelerine dönmenin hayalini kurduklarını dile getiriyor.

"Vatanımızı, topraklarımızı, akrabalarımızı çok özlüyoruz"

Suriyeli Nidar Katrip, AA muhabirine, 1,5 yıl önce geldikleri kampta çok iyi bir şekilde misafir edildiklerini belirterek, barınma ve çocuklarının eğitimi konusunda hiçbir eksiklik hissetmediklerini söyledi.

Katrip, en büyük dileklerinin savaşın sona ermesi olduğunu dile getirerek, "İnşallah bu sene Suriye'de savaş sona erer ve ülkemize döneriz. Vatanımızı, topraklarımızı ve akrabalarımızı çok özlüyoruz" dedi.

Ezidiler için açılan okulda eğitim veren sığınmacılardan Davıt Brat da, 4,5  ay önce terör örgütü IŞİD'in saldırıları sonucu Şengal'den kaçarak Türkiye'ye geldiklerini anlattı.

"Savaşın bitmesi için dua ediyoruz"

Türkiye'de yerleştirildikleri Midyat'taki merkezde çocukları için okul açıldığını kaydeden Brat, sığınmacı çocuklara kampın iki bölümünde açılan okullarda ülkelerindeki müfredata uygun eğitim verildiği, bu sayede eğitimlerinin aksamadığını dile getirdi.

Brat, açılan okulda ilk etapta bin 108 öğrencinin eğitim gördüğünü ancak bugün bu sayının 800'e ulaştığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de mülteci sayısı çok arttı. Ancak yardımlardan çok memnunuz. İlk günden bu yana sıkıntılarımız giderilmeye çalışılıyor. Türkiye, kendi vatandaşına nasıl bakıyorsa bizlere de öyle bakıyor. Ancak insanın kendi vatanı gibisi yok. Bir an evvel savaşın bitmesi için dua ediyoruz." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kampta Dualar Barış İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement