Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu - Son Dakika
Güncel

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu

Görüntü Dökümü : -Nihat Ömeroğlu'nun Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyareti Nihat Ömeroğlu'nun açıklamaları Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu Yozgat'ta Ömeroğlu, Esentepe Mahallesi'nde sığınmacıların kaldığı kabul ve barınma merkezinde incelemelerde bulundu Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Yozgat'ta sığınmacıların kaldığı kabul ve barınma merkezini ziyaret etti.

28.01.2016 19:06

Görüntü Dökümü :

-Nihat Ömeroğlu'nun Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyareti

Nihat Ömeroğlu'nun açıklamaları Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu Yozgat'ta

Ömeroğlu, Esentepe Mahallesi'nde sığınmacıların kaldığı kabul ve barınma merkezinde incelemelerde bulundu

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Yozgat'ta sığınmacıların kaldığı kabul ve barınma merkezini ziyaret etti.

Esentepe Mahallesi'ndeki merkezde incelemelerde bulunan Ömeroğlu, daha sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Ömeroğlu, burada yaptığı açıklamada, kabul ve barınma merkezlerinde kalan sığınmacılarla bire bir görüşme yaptığını bildirdi.

Sığınmacıların, uluslararası mültecilik statüsü kazanabilmek için 3-5 yıl beklediğini aktaran Ömeroğlu, "Birleşmiş Milletler bunları inceliyor, inceledikten sonra artık mülteci statüsüne alıyorlar ve istedikleri ülkeye gidebiliyorlar" dedi.

Bu statüyü almak isteyenlerin Türkiye'nin her yerinde barınabildiğine dikkati çeken Ömeroğlu, şunları kaydetti:

"Burada daha çok muhtaç olan, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan mülteciler kalıyor. Doğrusu benim görebildiğim kadarıyla gerçekten hem temizlik şartları hem kaldıkları yatak odaları hem de mümkün mertebe sosyal imkanları gayet iyi durumda. Devlet bunlardan hiçbir ücret talep etmeden, genel ihtiyaçlarını karşılıyor. Herhangi bir ücret talep edilmeden kamu hastanelerine ve anlaşmalı özel hastanelere gidebiliyorlar."

Ömeroğlu, şubat ayının başında Kilis Öncüpınar'daki konteyner kent ile Gaziantep İslahiye'deki çadır kenti de ziyaret edeceğini dile getirerek, "Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzün ve AFAD'ın çok güzel işler yaptığını bizzat gözlemledim. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Vali Yazıcı da Ömeroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement