Kan Bağışı Kampanyası Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Kan Bağışı Kampanyası Protokolü İmzalandı

Kan Bağışı Kampanyası Protokolü İmzalandı

Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası için Valilik Makamında protokol imzaladı.

06.04.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası için Valilik Makamında protokol imzaladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geleneksel hale getirdiği Kan bağışı kampanyası için, Vali Ali Yerlikaya, Kızılay Doğu Akdeniz Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz ile birlikte valilik makamında protokol imzaladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kan vermenin önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak, kan verenlerinde daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilmesi acısından, bahar aylarında kan vermek çok önemli. Bizde her yıl olduğu gibi bu yılda Şahinbey Belediyemiz, Gaziantep Valiliği ve Kızılay Kan Merkezi iş birliğinde 26 Nisan 2016 günü, Demokrasi Meydanı'nda sabah saat 08.00'den akşam saat 22.00'a kadar kan bağışı yapacağız. Ben bu vesile ile hanım kardeşlerimizi, gençlerimizi ve erkek kardeşlerimizi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan verelim sağlıklı olalım. Bir kan ihtiyacı olan kardeşimize yardımcı olalım, mutlu olalım" dedi.

REKOR KIRILDI

Belediyesi personelinin ilk olarak, 2009 yılın da Şahinbey Belediyesi önünde Kızılay Kan Merkezi'nin mobil araç içerisinde kan vererek başlattığı kampanya, daha sonra geleneksel hale gelerek her yıl düzenlenmeye başlanmıştı. Şahinbey Belediyesi 2013 yılında ise 705 ile Zonguldak'a ait olan bir gün içerisinde en fazla kan bağışı toplama rekorunu alt üst etti. Demokrasi meydanında yapılan kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görmüş ve 3 saat gibi kısa bir sürede rekor Şahinbey Belediyesi sayesinde Gaziantep'e taşınmıştı. Şahinbey Belediyesi 2013 yılında toplam da 2 bin 883 ünite kan toplayarak Tüm Türkiye'ye örnek oldu. Şahinbey Belediyesi 2009 yılından bu yana toplam 6573 ünite kan toplayarak Türk Kızılay'ına en önemli katkıyı sağlayan belediye oldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Bağışı Kampanyası Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement