Kapadokya Dedeman Genel Müdürü: Dış Pazar Kaybını İç Pazarda Telafi Etmeye Çalışıyoruz - Son Dakika
Güncel

Kapadokya Dedeman Genel Müdürü: Dış Pazar Kaybını İç Pazarda Telafi Etmeye Çalışıyoruz

Kapadokya Dedeman Genel Müdürü: Dış Pazar Kaybını İç Pazarda Telafi Etmeye Çalışıyoruz

Kapadokya Dedeman Hotel Genel Müdürü Gündüz Yeşil, özellikle Uzakdoğu ülkelerince Ortadoğu'nun Suriye ve Irak'taki çatışmalar ve MERS virüsü ile riskli bölge ilan edilmesi ile Kapadokya turizminin olumsuz etkilendiğini söyledi.

25.06.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapadokya Dedeman Hotel Genel Müdürü Gündüz Yeşil, özellikle Uzakdoğu ülkelerince Ortadoğu'nun Suriye ve Irak'taki çatışmalar ve MERS virüsü ile riskli bölge ilan edilmesi ile Kapadokya turizminin olumsuz etkilendiğini söyledi. Yeşil, dış pazardaki bu kayıbın iç pazardaki hareketlilikle telafi edilmeye çalışıldığını anlattı.

Kapadokya Dedeman Hotel Genel Müdürü Gündüz Yeşil, Kapadokya'nın Türk turizmi açısından vazgeçilmez bir bölge olduğunu söyledi. Yeşil, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uluslararası düzeyde gerçekleştirilen fuarlarda Antalya ve İstanbul'un ardından Kapadokya Bölgesi için de stand açılmaya başladığını belirtirken bunun bölge turizminin gelişimi bakımından önem taşıdığını anlattı. Yeşil, bu olumlu gelişmelere karşın Türkiye çevresinde yaşanan olumsuz gelişmelerin özellikle Uzakdoğu'dan Kapadokya bölgesine gelen turistlerin sayısal olarak azalması gibi bir sorunu beraberinde getirdiğini vurgulayan Yeşil şunları söyledi:

"Özellikle uluslararası olarak düzenlenen tüm fuar organizasyonlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açmış olduğu stantlardan birini de Kapadokya için açıyorlar. Bu açıdan Kapadokya ülkemiz adına da vazgeçilmez bir önem oluşturuyor. Her yıl 3 milyona yakın turist geliyor. Bu yıl bazı sıkıntılar yaşanıyor bölgede. Özellikle hem bu ülkemizdeki belirsizliğin devam etmesi ve Irak ve Suriye'de yaşanan sıkıntılar bölge turizmini olumsuz yönde etkilediği gibi ülke turizmini de etkiledi. Okuduğumuz kadarıyla şu anda Antalya bölgesinde geçen yıla oranla iki milyon Rus turist azalmasının yaşanacağı belirtiliyor. Bizim bölgemizde de buna benzer sıkıntı devam ediyor. DEAŞ 'ın Suriye'de iki Japon turisti öldürmesi Japonya için Ortadoğu bölgesini ve dolayısıyla da ülkemizi riskli hale getirdi. Japonlar bunu yapmaya başlayınca Güney Kore ve Çin'de de buna benzer bir yaklaşım ortaya çıktı. Ayrıca Güney Kore'de MERS virüsünün ortaya çıkması da buna etki yaptı. Güney Kore'de birkaç kişinin MERS virüsü taşımış olması da bunda etkin oldu. Güney Kore hükümeti, MERS virüsünün Ortadoğu'dan dönen vatandaşları tarafından ülkeye taşındığı yönünde bir görüşe sahip, bu nedenle de Ortadoğu'da bu hastalık nedeniyle riskli bölge ilan ettiler. Kapadokya'nın özelliği hiçbir zaman bitmiyor. Önümüzde Temmuz Ağustos gibi futbol kulüplerinin kampları başlıyor. Özellikle iç turist gruplar özellikle Ege bölgesinden büyük bir talep ile karşı karşıya kaldık. Nisan ayında başlayan ve önümüzdeki süreçte de devam eden bir hareketlilik var. Bu elbette dış pazardaki kayıplarımızı karşılamayacaktır. Ama bir miktar telafi edici nokta oluşturuyor. Gerçekte iç pazarda Kapadokya bölgesi olarak istenilen payı alamama gibi bir sorunu öteden beri yaşıyorduk. Bu yıl bu yönde ciddi bir gelişme oldu. Bu da sevindirici bir değer. Önümüzdeki yıllarda yerli turistin artacağı ümidini bize vermeye başladı." - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapadokya Dedeman Genel Müdürü: Dış Pazar Kaybını İç Pazarda Telafi Etmeye Çalışıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement