Kar Yağışı Seraları Vurdu - Son Dakika
Yerel

Kar Yağışı Seraları Vurdu

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, yoğun kar yağışı sebebi ile Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü ve Tepebaşı’nda 445 çiftçiye ait 872 dekar örtü altı tarım alanlarında zarara neden olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

06.01.2015 14:48

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, yoğun kar yağışı sebebi ile Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü ve Tepebaşı'nda 445 çiftçiye ait 872 dekar örtü altı tarım alanlarında zarara neden olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Söğüt, Eskişehir'de 30-31 Aralık tarihleri arasında yağan yoğun kar yağışından etkilenen seraların sahiplerine hem geçmiş olsun mesajı yayınladı, hem de meydana gelen zararla ilgili bilgiler verdi.. Kar yağışını müteakip il ve ilçelerde görev yapan teknik personellerden oluşan teknik ekip tarafından zarar tespiti yapıldığını belirten Mehmet Salih Söğüt, "Ön tespit çalışmaları ile; Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü ve Tepebaşı'nda 445 çiftçiye ait 872 dekar örtü altı tarım alanlarında zarara neden olduğu tespit edilmiştir. Yağışın aşırı oluşu, çiftçilerimizin hazırlıksız yakalanmaları, mevcut örtü altı tarımı yapılan ve çoğunluğunun yüksek tünel olması nedeniyle bir çok seranın iskeleti çökmüş ve ekilişler zarar görmüştür. Sarıcakaya ilçemizde 7 mahallede 103 çiftçimize ait serada 281 dekar alan, Mihalgazi ilçemizde 6 mahallede 316 çiftçimize ait serada 510 dekar alan, Tepebaşı ilçemizde 10 mahallede 25 çiftçimize ait serada 80 dekar alan ve İnönü ilçemizde 1 çiftçimize ait 1,5 dekarlık serada zarar gerçekleşmiş olup, 13 Mayıs 2014 tarih ve 28999 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince derhal Tespit çalışmaları yapılmış ve gerekli mercilere sunulmuştur" diye ifade etti.

NİHAİ ÇALIŞMALAR SONUÇLANACAK

Açıklamasında, nihai çalışmaların, ilçe kaymakamları başkanlığında kurulmuş olan tespit komisyonu marifeti ile sonuçlanacağını kaydeden Söğüt, "Yapılan çalışmalar ve tespit komisyonu çalışma sonuçları kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır. Bu kapsamda zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve sıkıntılarını paylaşıyoruz.

Mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz ile ilgili olarak il müdürlüğümüzün Bakanlığımızla konu ile ilgili bilgi alış verişi ve çalışmaları devam etmektedir" kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kar Yağışı Seraları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement