Karasu ve Çevresinin Enerji Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Karasu ve Çevresinin Enerji Sorunu Çözülüyor

Karasu ve Çevresinin Enerji Sorunu Çözülüyor

Sakarya Elektrik ve Dağıtım A.Ş.(SEDAŞ) Karasu ilçesinde yapılan yatırım ve uygulanacak elektrik kesintisi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

12.06.2012 15:05

Sakarya Elektrik ve Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Karasu ilçesinde yapılan yatırım ve uygulanacak elektrik kesintisi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Karasu Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk,

Dağıtım Trafoları Müdürü Burhan Ak, Dağıtım Hatları Başmühendisi İbrahim Açıkalın, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Tesis İşletme Bakım Başteknisyeni Zeki Gezgin ile Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Hamza Uğur ve 43 mahalle ve köy muhtarı katıldı.

Muhtarlar, TEİAŞ'ın yapacağı tesis çalışması sonunda,

Karasu ilçe ve beldelerine daha kısa bir mesafeden alternatif besleme yapılacağı

konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirildiler. Muhtarlar SEDAŞ yöneticilerine, "Bölgemize önemli bir yatırım yapılıyorsa bize de bu konuda sizlere destek olmalıyız. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine bizlerde katkı sağlayacağız" dediler.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ilçe genelinde bilgilendirme anonsu yapılması talimatı vererek, kesinti süresince de hatlara aşırı yüklenme yapılmaması konusunda vatandaşları bilgilendireceklerini belirtti.

SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz, TEİAŞ'ın iletim hattı tesis çalışması için Karasu ve Kocaali ilçe merkezleri ile bağlı belde ve köylerin enerji ihtiyacını karşılayan 154/34,5 Kilovoltluk Karasu Trafo indirici merkezinin devre dışı kalacağını ve 4 gün boyunca çok yoğun bir çalışma olacağı için iş güvenliği açısından, TEİAŞ tarafından zorunlu olarak elektrik enerjisinde kesinti yapılacağını söyledi.

Konuk, "TEİAŞ tarafından, Kaynarca Trafo Merkezi ile Karasu Trafo Merkezi arasında (154 kV) yüksek gerilim enerji nakil hattı tesis edilirken, gerçekleştirilecek bu çalışma kapsamında Karasu Trafo Merkezi giriş-çıkışındaki 6 adet direğin değişimi yapılacak.

Karasu Trafo Merkezi servis harici edilecek.

Çalışma 14 Haziran 2012 tarihinde başlayıp 4 gün sürecek. Bu süre içerisinde Kocaali ilçe merkezi ve köyleri Akçakoca üzerinden beslenecek olup herhangi bir sorun yaşanmayacak. Ancak Karasu ilçe merkezi ile bağlı beldeleri ise gerilim düşümü sorunu olabileceğinden o an çekilen yük durumlarına göre kademeli ve dönüşümlü olarak 45 kilometrelik mesafeden yani Karaman Trafo Merkezi üzerinden beslenmeye çalışılacaktır. Mesafenin uzaklığı da gerilim düşümüne neden olmaktadır. Köyler ise gündüz saatlerinde kesilip akşam saatlerinde enerjilendirilecektir. Gerilim düşmesinin önlenmesi için çalışmanın süreceği bu günlerde hatlara aşırı yüklenilmemesi gerekir" dedi.

Toplantı sonunda muhtarlar,

SEDAŞ'tan beklentilerini ve taleplerini

dile getirdiler. Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Hamza Uğur yapılan çalışmalar ve bilgilendirme için SEDAŞ yetkililerine teşekkür etti.

TEİAŞ tarafından Karasuya alternatif hat tesis edileceğinden yeni tesis çalışması sırasında zorunlu olarak can ve mal emniyeti açısından yoğun bir enerji kesintisi uygulanacak. SEDAŞ bu nedenle müşterilerinden 4 gün boyunca hoşgörü ve anlayış beklediğini bildirdi. SEDAŞ ekipleri manevralarla mümkün olduğunca daha az bir bölgenin etkilenmesini sağlayacaklar. SEDAŞ kaymakamlıklar ve belediyelere kesintiler hakkında yazışmalarla da bilgi aktardı. Karasu ve çevresindeki programlı elektrik kesintisi 14 Haziran 2012 Perşembe günü sabah saat 09.00 da başlayacak ve akşamları 21.00'e kadar devam ederek uygulama 4 gün aynı saatlerde sürdürülecek. 17 Haziran 2012 Pazar günü saat 21.00 de tesis çalışması tamamlanacak.

TEİAŞ'ın yatırım çalışması sırasında enerji kesintilerinden Karasu, Kocaali, Limandere, Darıçayırı, Kurudere, Yuvalıdere belde ve köyleri etkilenecek.

Kaymakamlıklara ve belediyelere TEİAŞ tarafından yapılan yeni tesis çalışması nedeniyle elektrik kesintilerinden vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemeleri için kesinti tarih ve saatleri verilerek, şimdiden önlemlerini almaları konusunda bilgi verildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karasu ve Çevresinin Enerji Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement