Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika
Yerel

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Samsun'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle program düzenlendi.

05.05.2015 16:40

Samsun'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa, Vali İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Hacı Demirezen, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dünyada gelişmiş ülkelerin trafik eğitimi konusunda çocukları okula gitmeden eğittiklerini söyleyen Vali Şahin, "Özellikle çocuklar emniyet kemeri takmayan anne babayı gördüklerinde  anne ve babalarının araç kullanmalarına müsaade etmiyorlar. Çocukların bu noktada anne babalarını eğitmeleri gerekiyor" dedi.

Trafik kazalarının sebeplerine bakıldığında aşırı hız ve dikkatsizlik gibi sebeplerin görüldüğünü hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Trafik lambalarının olduğu yerde bile kaza oluyor. Dikkatli olsak bu kazaların hiç biri olmaz. Biraz eleştirel gözle bakın herkes, her an trafik kuralı ihlali yapıyor. Mutlaka başta biz kurala uyalım ki başkalarının da kurala uyduğunu görelim. Hız konusu ise başlı başına bir problem. Mutlak suretle hem hıza uyacağız hem de etrafımızdaki insanların kurallara uymasını isteyeceğiz. Biz kurallara uyarsak sorun ortadan kalkacak. Eğer bu kadar önemsenen kuralları hayatımıza sokmazsak potansiyel trafik kazasına uğrayan, ölmeyen belki de sakat kalan yine bizler oluruz."

Program, Vali Şahin'in çocuklara hediyelerini vermesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement