Kars Belediye Başkanı Karaçanta: Şehidimizin ve Çocuklarının Feryadı Hafızamdan Silinmeyecek - Son Dakika
Güncel

Kars Belediye Başkanı Karaçanta: Şehidimizin ve Çocuklarının Feryadı Hafızamdan Silinmeyecek

Kars Belediye Başkanı Karaçanta: Şehidimizin ve Çocuklarının Feryadı Hafızamdan Silinmeyecek

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin şehit düşmesinin ardından cenaze töreninde yaşadıklarını anlatırken, "Şehidimizin eşinin ve çocuklarının feryadı, tahmin ediyorum uzun zaman benim hafızamdan silinmeyecek.

05.08.2015 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin şehit düşmesinin ardından cenaze töreninde yaşadıklarını anlatırken, "Şehidimizin eşinin ve çocuklarının feryadı, tahmin ediyorum uzun zaman benim hafızamdan silinmeyecek. Terörü ve buna yaltakçılık yapanları da şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bölgede son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle üzüntü duyduklarını bildiren Belediye Başkanı Murataza Karaçanta, bu olayların ekonomi ve turizm alanlarında da olumsuzluk yaşattığını söyledi. Son olarak 1 Ağustos günü teröristlerce yerleştirilen mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin Kars'ın Kağızman'da şehit düştüğünü hatırlatan Karaçanta şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ülkemizin birçok ilinde bu olumsuzluklar yaşandığı gibi şehrimizde de yaşanmaktadır. Tabii ki şehir merkezimizde olmamış olsa dahi dolaylı olarak bizleri de etkilemektedir. Kağızman'da, Sarıkamış'ta, Digor'da olan terör olaylarının üzüntüsünü bizler burada yaşamaktayız. Asla tasvip etmiyoruz. Dolayısıyla, terörü ve buna yaltakçılık yapanları da şiddetle kınıyoruz. Terör olayları her gün biraz daha canımızı yakmakta. Ben o günden beri halen daha kendime gelemedim. Şehidimizin eşinin ve çocuklarının feryadı, tahmin ediyorum uzun zaman benim hafızamdan silinmeyecek. Bu hem ülkemizin ekonomisi bakımından hem de ilimizin ekonomisi bakımından iyi değil. Turizmi de ciddi zarara uğratmaktadır. Bir an önce bunun tedbiri alınmalı. Bu konuda güvenlik güçlerimizin kararlılığına, çalışmalarına, azmine inanıyorum. Bizler de yerel yöneticiler olarak her zaman ve her fırsatta güvenlik görevlilerimizin yanında olacağız. Hayır dualarımızı da onlardan asla ve asla eksik etmeyeceğiz."

"KARS'TA TERÖR OLAYI YOKTUR"

Özellikle Avrupa ülkelerinden gelecek turistlerin terör olayları nedeniyle gezilerini iptal ettirdiğine dikkati çeken Murtaza Karaçanta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki ufak bir eylem dahi 'aman sakın oraya gitmeyin, hayati tehlike var' düşünceleriyle olumsuz etkileniyor. Bu da Türkiye'ye turist girişine engel olmakta. Tabii ki yerel yönetici olarak bu tür olayların oluşu bizleri rahatsız etmektedir. Çünkü Kars, turizm potansiyelinin yüksek olduğu bir ildir. Biz burada turizm patlaması yaşanacak diye düşünürken bu tür terör olayların oluşu tedirginlik yaşatmakta. Kağızman- Erzurum yolunun terör olaylarının ardından kapanmasının dışarıya yansıması çok farklıdır. Dolayısıyla bırakın yurt dışını İstanbul'dan, Ankara'dan yani yerli turistlerin bile buraya gelmesi sıkıntı yaratmaktadır. Artık ilimize gelecek hemşehrilerimiz dahi 'nasıl geleceğiz, nereden geleceğiz' diye korku içine girmişlerdir. Buradan sesleniyorum; Türkiye'nin en sakin ili Kars'tır. Kars'ta terör olayları yoktur. Onun için ilimize gelen herkesin başımızın üstünde yeri var. Hiç korkmadan gelsinler, gezsinler, nereye gitmek istiyorlarsa oraya gitsinler." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Belediye Başkanı Karaçanta: Şehidimizin ve Çocuklarının Feryadı Hafızamdan Silinmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement