Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Rusya'da - Son Dakika
Güncel

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Rusya'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'yi kabul etti.

06.05.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'yi kabul etti.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Soçi'de gerçekleşen görüşmede Putin, Katar'ın bölgede meydana gelen süreçlerde önemli rol oynadığını belirterek, "Sizinle sürekli temas halindeyiz. Bugünkü mevcut durumu değerlendirmekten memnuniyet duyarım." dedi.

Putin, Katar ile iyi niyetli ikili ilişkiler oluşturduklarını ifade ederek, "Kısa bir süre önce Katar Emiri ile telefonda görüştük ve bugünkü görüşmemizi teklif etti. Kendisine en iyi dileklerimi iletin." diye konuştu.

Al Sani de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin kendisini "Suriye özetinde bölgesel gelişmelerle ilgili sözlü mesajını iletmek üzere" Putin'le görüşmeye gönderdiğini söyledi.

Görüşmeye Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı.

Al Sani, Putin ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklama, "Katar Emiri'nin mesajını iletmek için buraya geldim. Mesaj, Suriye krizi ve Halep çevresindeki son gelişmeler ve bölgesel konuları içeriyor. Bugün ayrıca, Suriye'deki siyasi süreci kurtarmanın yollarını ve sivillerin durumunu görüştük." ifadesini kullandı.

Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğünün korunması konularında Rusya ile aynı fikirde olduklarını dile getiren Al Sani, Putin ile görüşmesinde Libya, Yemen ve diğer bölgesel gelişmeleri de değerlendirdiklerini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Katar ile Suriye konusundaki tutumlarında ortak olan noktanın, Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruyacak bir siyasi çözüm için çaba göstermek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Rusya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement