Kavak'ta Muhteşem İftar - Son Dakika
Yerel

Kavak'ta Muhteşem İftar

Kavak\'ta Muhteşem İftar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ev sahipliğini yaptığı Kavak ilçesindeki toplu iftar programına katıldı.

18.07.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ev sahipliğini yaptığı Kavak ilçesindeki toplu iftar programına katıldı.

Katılımın çok yoğun olduğu iftar yemeğinde vatandaşlara teşekkür eder Başkan Yılmaz, Kavaklıların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla verilen toplu iftar yemeği, Kavak meydanında yapıldı. Toplu İftar Programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Yapıcı Özel, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, ilçe koordinatörleri ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde Kavaklılarla kucaklaşıp ayaküstü sohbet ederek Ramazanlarını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iftarın ardından da Kavaklılara hitap etti.

İlçe halkının Ramazanını, Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Başkan Yılmaz, "Sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yüreğimde hissediyorum. Ramazan'ın anlamına ve ruhuna yakışır şekilde ilçelerimizi gezerek iftarlar yapıyoruz. Buradan önce Çarşamba'daydık. Cumartesi günü de Havza'dayız. Her ilçemizde böyle büyük katılımlarla iftarlar yaptık. Allah onlardan ve sizlerden razı olsun" dedi.

10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Yılmaz, "10 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Sayın Başbakanımız daha önce de söyledi. İlk defa kendisi için oy istiyor. Türk halkı da ona layık şekilde Allah'ın izniyle yüzde 60'ın üzerinde bir oyla seçerek Cumhurbaşkanlığı makamına çıkaracak. Bizler ona destek olacağız. Önümüzdeki 20 gün içinde elimizden gelen tüm gayreti ve katkıyı vereceğiz. Bu vesile ile sizlerden bende destek bekliyorum" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ HER ZAMAN DAYATMALARIN KARŞINDA OLMUŞTUR"

İftara katılan Kavaklılara seslenen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Sözlerime başlamadan önce Kavaklı hemşehrilerime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 30 Mart'ta Kavak Belediye Başkan adayımıza destek verdiğiniz için, özellikle Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzun süredir sizlerle birlikte siyaset yapıyoruz. Sizlerle birlikte bu yolda yürüyoruz. Bu zaman içinde ne zaman 'bir ses ver, bir ışık yak Kavak' dediğimizde en yüksek sesi verdiniz, bütün ışıkları yakarak destek oldunuz. Destek olduğunuz, oy verip iktidara getirdiğiniz kadrolar başta Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yol arkadaşları, yani sizin hizmetkarlarınız asla sizin istemediğiniz, onaylamadığınız hiç bir icraata imza atmadılar. Ülkemiz çok kısa zamanda toparlanıp çok uzun mesafeler aldı. Sağlıkta, ulaştırmada, eğitimde olduğu gibi, her alanda çok uzun mesafeler alındı. Ama şimdi önümüzde önemli bir süreç var. 10 Ağustos 2014, milletin Cumhurbaşkanını sandığa gidip 'benim Cumhurbaşkanım şudur' diyebileceği bir seçimin arifesindeyiz. Burada AK Parti'nin göstermiş olduğu aday Recep Tayyip Erdoğan ilk defa kendisine bir oy istiyor. Hep bugüne kadar milletvekillerine, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine oy istedi. Türkiye'yi onlar için karış karış dolaştı. Milletimiz ilk defa Recep Tayyip Erdoğan'a direk oy verecek. Reisi Cumhur ile milletin arasındaki mesafe ortadan kalkacak. Biz inanıyoruz ki, Kavak en yüksek desteğini vererek, Samsun en yüksek desteği vererek, Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'de yüzde 50'nin üzerinde oy oranı ile ilk turda Cumhurbaşkanı seçecektir. Gayretimiz, çabamız, hedefimiz budur. Diğer siyasi partiler kendi içlerinden bir aday çıkartamadılar. Adaylarını açıklamadan önce yaptıkları konuşmalarda, Cumhurbaşkanı dürüst olacak, çalışkan olacak, kucaklayıcı olacak derken, kendi içlerinden böyle bir adamı bulamadılar. Bula bula dışarıdan bir aday bularak, çatı adayı diyerek bu millete göstermeye ve onu seçtirmeye dayatıyorlar. Milletimiz her zaman dayatmaların karşısında olmuştur. Samsun halkı da hiç bir zaman dayatmayı kabul etmeyen,İstiklal Mücadelesini ve istikbal mücadelesini başlatan bir şehir olarak asla buna tenezzül etmeyecektir. Recep Tayyip Erdoğan kazanırsa ne olur diye sorarsanız, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, daha güçlü Türkiye olur, tüm insanlık kazanır diyorum ve yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum."ifadelerini kullandı.

İftarın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş başta olmak üzere tüm davetliler, Kavak Belediyesi Atatürk Parkı'nda kurulan çadıra geçti. Sedir üzerine oturan davetliler, çay içip ilçe halkıyla sohbet ettikten sonra Kavak'tan ayrıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kavak'ta Muhteşem İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement