Kaymakam Sezgin'den En Yaşlı Öğretmen Çifte Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Sezgin'den En Yaşlı Öğretmen Çifte Ziyaret

Kaymakam Sezgin\'den En Yaşlı Öğretmen Çifte Ziyaret

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçenin en yaşlı öğretmen çifti olan Afife ve Ahmet Okuyan’ı ziyaret etti.

24.11.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçenin en yaşlı öğretmen çifti olan Afife ve Ahmet Okuyan'ı ziyaret etti.

Kaymakam Yalçın Sezgin'in ziyaretine eşi Sıla Sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan'da katıldı.

Kaymakam Sezgin ve beraberindekiler Köy Enstitüsü mezunu emekli ilkokul öğretmeni Afife Okuyan (88) ve Türkçe Öğretmeni Ahmet Okuyan (91) çiftine sürpriz bir ziyaret yaptılar. Bu sürpriz ziyaret karşısında çok şaşıran ve duygulanan yaşlı çift, Kaymakam Sezgin'in bu ziyareti karşısında gözyaşlarını tutamadı. Kaymakam Yalçın Sezgin ve beraberindekiler yaşlı çiftin ellerini öperek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Emekli Öğretmen Afife Okuyan Kaymakam Sezgin'i karşısında görünce gözyaşlarını tutamayarak "Beni çok mutlu ettiniz" dedi.

Emekli Öğretmen Ahmet Okuyan'da bastonla ve güçlükle yürümesine rağmen misafirlerinin tek tek yanına gidip hoş geldiniz diyerek onları alınlarından öptü. Kendisin 45 yıl rapor dahi almadan eşinin de 38 yıl öğretmenlik yaptığını söyleyen Ahmet Okuyan keyifli bir sohbetle anılarını paylaştı.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, "45 yıl Akşehir'de ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapmış Ahmet Öğretmenimizin ve eşi Afife Öğretmenimizin ellerini öptük. Bu vesileyle bütün emekli öğretmenlerimize sağlık diliyoruz. Şu anda görev yapan tüm öğretmelerimize başarı diliyoruz. Ahmet Öğretmemiz bizimle tecrübeleri paylaştı. Bizim için onların tecrübesi, birikimi, bize anlatacakları önemliydi. Bu ziyaretten bizde pek çok şey öğrenerek ayrılmış olacağız" diye konuştu.

"BÜTÜN ÖĞRETMENLER ASLINDA ÖĞRENCİLERİNDE YAŞIYOR"

Emekli Öğretmen Ahmet Okuyan, Kaymakam Sezgin ve beraberindekilerin kendilerini ihya ettiğini belirterek belki de son dersini verdi. Okuyan, "Yönetici problem üreten değil, problem olmalıdır. Bütün öğretmenler aslında sizde yaşıyor. Sizlerde öğretmenlerinizin ruhu yaşıyor" dedi.

Öğretmen çiftin İzmir'de doktorluk yapan oğlu da telefonla arayarak Kaymakam Sezgin'e bu ziyaretleri için teşekkür etti. Kaymakam Sezgin ve beraberindekiler yaşlı öğretmen çiftle bir süre daha sohbet edip ellerini öperek evden ayrıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Sezgin'den En Yaşlı Öğretmen Çifte Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement