Kayseri'de Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetleri İş Birliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetleri İş Birliği Protokolü İmzalandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arasında Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetleri İş Birliği protokolü imzalandı.

09.12.2014 16:32

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) arasında Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetleri İş Birliği protokolü imzalandı.

AGÜ Rektörlük binası toplantı salonunda imza protokolünde konuşan ERÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, ERÜ Teknopark'ın Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Teknopark içinde çok sayıda fonksiyonel birim bulunduğunu ifade eden Coşkun, "Bunlardan Teknoloji Transfer Ofisimiz önemli fonksiyonlar görüyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ofisimiz 10 yıl süreyle destek alacak. Teknoloji Transfer Ofisinde proje destek birimi, üniversite sanayi işbirliği birimi, farkındalık ve eğitim birimi, fikri haklar ve ticarileştirme birimleri gibi önemli birimlerimiz var. Bu birimlerimizi ortaklarımızın hizmetine sunuyoruz. AGÜ'de yaptığımız protokolle ortaklarımız arasına girdi. Kayseri'deki diğer üniversitelerde ortaklarımız arasında" diye konuştu.

AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Altıntaş da Türkiye'nin en önemli merkezlerinden Erciyes Teknopark ile işbirliği protokolü imzalamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Teknopark'ın iki kurum arasında köprü olacağını belirten Altıntaş, "AGÜ'nün felsefesi 3'üncü nesil ünviersite olmak. Yapılan araştırma ve eğitimleri toplumsal katkıya dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda ERÜ elindeki büyük imkanlarla, altyapısıyla bize fayda sağlayacak. Bizim insan kaynağımızın bilgi birikimimizin toplumsal faydaya dönüşmesi için bize katkı verecek. Bu şekilde AGÜ'nün yaptığı çalışmalar da toplumun hizmetine sunulacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Teknoloji Transfer Ofisi Hizmetleri İş Birliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement