Kayseri'den Konya'ya Gelip Hırsızlık Yaptıkları İddiasıyla 2 Kadın Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den Konya'ya Gelip Hırsızlık Yaptıkları İddiasıyla 2 Kadın Tutuklandı

Kayseri\'den Konya\'ya Gelip Hırsızlık Yaptıkları İddiasıyla 2 Kadın Tutuklandı

Kayseri'den Konya'ya gelerek özel tasarladıkları plastik aparat ve tel toka yardımıyla kapılarını açtığı iki evden 14 bin 500 lira değerinde para ve altın çaldıkları iddia edilen 4 kadından 2'si, polis tarafından yakalandı.

29.10.2015 11:27

Kayseri'den Konya'ya gelerek özel tasarladıkları plastik aparat ve tel toka yardımıyla kapılarını açtığı iki evden 14 bin 500 lira değerinde para ve altın çaldıkları iddia edilen 4 kadından 2'si, polis tarafından yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen ve akraba olan 2 kadın tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son 20 günde merkez Meram İlçesi'ne bağlı Turgut Reis ve Muradiye Mahallelerindeki iki evden yaklaşık 14 bin 500 lira değerinde altın ve para çalınması ve o bölgede hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Hırsızlığın gerçekleştiği dairelerin bulunduğu apartmanların güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, 4 kadın şüphelinin Kayseri'den, Konya'ya günü birlik gelip, hırsızlık yaptıktan sonra tekrar Kayseri'de döndüğünü belirledi. Polis, dün yeniden hırsızlık yapmak için Konya'ya gelen 4 kadından akraba olan 48 yaşındaki Ayşe Ç. ve 26 yaşındaki Deniz Ç.'yi, sokaklarda keşif yaparken yakaladı.

PLASTİK APARATLA KAPILARI AÇMIŞLAR

Yakalanan 2 kişinin üzerinden plastik aparat ve tel toka bulundu. Şüphelilerin, özel tasarladıkları plastik aparat ve tel toka ile hırsızlık için girdikleri evlerin kapılarını açtıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin genelde 12.00 ila 17.00 saatleri arasında evlerin zillerine basıp, içeride kimsenin olup olmadığını belirleyip hırsızlık yaptıkları vurgulandı.

SÜREKLİ KIYAFET DEĞİŞTİRİYORLAR

Polis yaptığı araştırmada kadın şüphelilerin, çantalarında birden fazla kıyafet taşıdığı ve sık sık kıyafet değiştirerek eşkallerini gizlemeye çalıştığını belirledi. Şüphelilerden Deniz Ç.'nin apartmanlara girip çıkarken, sürekli saçlarıyla yüzünü kapatması güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Sorgulamaları tamamlanan Ayşe Ç. ve Deniz Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis, diğer kadın 2 şüphelinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'den Konya'ya Gelip Hırsızlık Yaptıkları İddiasıyla 2 Kadın Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement