Kayseri Nefes Alacak - Son Dakika
Yerel

Kayseri Nefes Alacak

Kentte hava kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında doğalgaz hattının ulaştığı bölgelerde ısınma amaçlı katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklandı.

11.06.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahalli Çevre Kurulu, çevre ve insan sağlığı için Kayseri'de kışın 36 mahallede doğalgaz kullanımını zorunlu hale getirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri'nin nüfusu,  topoğrafik yapısı, sanayi tesislerinin sayısı, iklim ve meteorolojik özellikleri dikkate alınarak, hava kirliliğinin önüne geçmek için İI Mahalli Çevre Kurulu'nda çeşitli kararlar alındı.

Hava kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında doğalgaz isale hattının ulaştığı bölgelerde ısınma amaçlı olarak merkezi katı ve sıvı yakıt kullanan konutlar, işyerleri ve sanayi tesisleri, kamu binaları, lojmanlar, hastane, okullar da dahil olmak üzere katı ve sıvı yakıt kullanımının sonlandırılmasına, alternatif temiz yakıt doğalgaz, güneş, jeotermal, ısı pompalarının kullanılmasına karar verildi.

Kocasinan ve Melikgazi ilçelerindeki 36 mahallede 30 Ekim 2014'e, bu ilçelerin diğer mahalleleri ile Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerinde ise 30 Ekim 2015'e kadar alternatif temiz yakıta geçilecek.

Konutlar, işyerleri ve sanayi tesislerinin alternatif temiz yakıt denetimleriyle ilgili işlemler ve Çevre Kanunu gereğince idari para cezası uygulaması Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılacak.

30 Ekim'e kadar alternatif temiz yakıt kullanımına geçecek mahalleler şunlar:

"Kocasinan'da Hacısaki, Fatih, Sahabiye, Uğurevler, Sanayi, Erciyesevler, Yıldızevler, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Mimarsinan, Serçeönü, Örnekevler, Gevher Nesibe. Melikgazi'de Seyitgazi, Aydınlıkevler, Küçük Mustafa, Alpaslan, Gültepe, Yeniköy, Melikgazi, Yeni, Yıldırım Beyazıt, Çorakcılar, Cumhuriyet, Gülük, Hunat, Hürriyet, Kemeraltı, Kiçikapı Kılıçaslan, Köşk, Osman Kavuncu, Taceddin Veli, Camikebir, Caferbey, Şehit Nazımbey." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Nefes Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement