Kayseri - Şehidin Adını Evinin Yanıbaşında Park Yapıp Yaşattılar - Son Dakika
Güncel

Kayseri - Şehidin Adını Evinin Yanıbaşında Park Yapıp Yaşattılar

Kayseri - Şehidin Adını Evinin Yanıbaşında Park Yapıp Yaşattılar

Şehidin adını evinin yanıbaşında park yapıp yaşattılar Kayseri'nin Bünyan İlçe Belediyesi, 1999 yılında Şırnak'ta şehit düşen Piyade Er Ayhan Işık'ın adını, ilçedeki 5 dönümlük parka verdi.

09.08.2015 11:18

Şehidin adını evinin yanıbaşında park yapıp yaşattılar

Kayseri'nin Bünyan İlçe Belediyesi, 1999 yılında Şırnak'ta şehit düşen Piyade Er Ayhan Işık'ın adını, ilçedeki 5 dönümlük parka verdi.

Bünyan İlçesi Fatih Mahallesi'ndeki Şehit Ayhan Işık Parkı'nın açılış törenine, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ın yanı sıra, şehidin babası Yıldırım (60), annesi Ayten (58), babaannesi Ayşe ve halası Turna Işık da katıldı. Oğlunun tezkeresine 1 ay kala şehit düştüğünü söyleyen baba Yıldırım Işık, 'İki oğlum vardı biri şehit oldu. Olay 1999'un Temmuz ayında olmuştu. Tezkeresine 30 gün kalmıştı. Allah razı olsun. Çok mutlu olduk. Çünkü oğlumun ömrü burada geçti. Evin yanındaki sanat okulunda okudu. Çevredeki evlerin inşaatında beraber çok çalıştık. Bu saldırıları kınıyorum. Çocuklarımız oraya şehit olmaya gitmiyor. Çocuklarımıza kurşun sıkanları kınıyorum. Benim oğlum bu devletin bedava bir tane aspirini bile yutmadan gitti Şırnak'ta gönülllü askerlik yaptı. Okuldan tecilini bozdurdu ve bir hafta içinde o terörün sıkı zamanında gitti ve vatana şehit oldu. Devletin imkanlarını kullanıp, ezanına, bayrağına göz dikenlere yazıklar olsunö dedi.

Şehidin adını dönemin Yeşilçam artisti olan Ayhan Işık hayranlığından kaynaklandığını belirten Baba Işık, şöyle konuştu: ö O zamanlar ben askerdim. Ayhan Işık'ın filmi varmış doğumda. O zamanlar mektup göndermişlerdi adını Ayhan koyduk diye. Ben o zaman askerdim Ağrı'da. Babamlar evde film izliyorlarmış. O nedenle adını Ayhan Işık koymuşlar.ö

Törende konuşan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ise, şunları söyledi: 'Bugün burada, daha önce bir örneği olmayan bir tesisimizi açıyoruz. Buraya bir şehidimizin adını verdik. İnşallah bundan sonra ki açılışlarda da, bu tür şeylere daha fazla yer vereceğiz. Mevcut tesisimiz, yaklaşık 5 dönüm üzerine kurulmuş, içerisinde yürüyüş yolu, futbol, basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Bununla birlikte engellilerin oturabileceği bir kamelya ve vatandaşlarımızın kullanabileceği jimnastik malzemelerinin bulunduğu, çocuk parkını da içerisinde barındıran bir tesistir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Şehidin Adını Evinin Yanıbaşında Park Yapıp Yaşattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement