Kazan'a Kraliçe Arı Heykeli Dikildi - Son Dakika
Güncel

Kazan'a Kraliçe Arı Heykeli Dikildi

Kazan ilçesinde belediye tarafından yaptırılan kraliçe arı heykeli törenle açıldı.

12.01.2016 16:14

Kazan ilçesinde belediye tarafından yaptırılan kraliçe arı heykeli törenle açıldı. Arıcılık kursunu tamamlayan kursiyerlere de belgeleri verildi.

İlçenin girişine konulan heykelin açılışını Kaymakam Murat Duru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk birlikte yaptı.

Programa kraliçe arı heykelinin açılışının ardından Büyükşehir Belediyesi Kazan Aile Yaşam Merkezinde devam edildi.

Kazan'da faaliyet gösteren bir arıcılık firması ile Kazan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte açtıkları arıcılık eğitimi kursunu bitiren 55 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Toplu fotoğraf çekimiyle sona eren programın ardından davetliler Aile Yaşam Merkezi kurslarına katılan çocukların eserlerinin sergilendiği ebru ve taş süsleme sergisini gezdiler.

Programda konuşan Belediye Başkanı Lokman Ertürk Türkiye'deki ana arı üretiminin yüzde 65'nin Kazan'dan karşılandığını belirterek, "İlçemizin sahip olduğu bu potansiyel arıcılığın başkenti olma yolunda ivme kazandırmıştır. Burada sembolik olarak açılışını yaptığımız kraliçe arı heykeliyle de Kazan'dan arıcılık konusunda yaşanan gelişmeyi bir kez daha gündeme taşımış olduk." Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven de konuşmasında Türkiye'nin en büyük arıcılık projesini Ankara Merkez Arı Birliği ile birlikte hayata geçirdiklerini ve üreticilere vermeyi planladıkları 10 bin arı kovanının 6 binini dağıttıklarını bu projeyle de Ankara'ya 650 yeni arıcı kazandıracaklarını söyledi.

Güven, Kazan'a Arıcılık Uygulama ve Eğitim Merkezi açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazan'a Kraliçe Arı Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement